НАЧАЛО Други

Как се добива Биткойн по-ефективно?

НОЕ. 12, 2018 12:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Как се добива Биткойн по-ефективно?

Копаенето на Биткойн безспорно е скъп бизнес, но Northern Bitcoin твърдят, че са намалили разходите, като използват бивша мина за метали в Норвегия.


В зависимост от това, което четете, добивът на Биткойн или неумолимо води нашата планета към неизбежната ѝ гибел или ще се докаже като по-добро съхранение на стойност в сравнение със златото и банковата индустрия.

Каквато и да е вашата лична гледна точка, ще бъде трудно да не се съгласите, че по-голямата ефективност ще бъде определено подобрение.

Компаниите, които постоянно копаят крипто, търсят мястото с най-евтината електроенергия и благоприятни климатични условия. Ясно е, че мотивацията за това е да се увеличат печалбите, но някои от решенията също имат положителни екологични последици.


Исландските новатори пренасочват излишната енергия от други промишлени отрасли, след това пренасочват излишната топлина, генерирана от риговете за крипто добив.


Ако търсите хладно място, за да копаете Биткойн, тогава голямата подземна мрежа (да речем мина), може да изглежда като идеално място. Мината Lefdal в Норвегия добавя ледена фиордна вода като евтина охладителна система.

Русия е друга страна, в която криптовалутите могат да се превърнат в жизнеспособна промишленост поради студения си климат и евтината електроенергия в някои региони.Подобни благоприятни условия доведоха до стартирането му като център за данни миналата година, тъй като почти 10 години са неактивни, след като добива на минерали спря. Освен дейностите на Northern Bitcoin, съоръженията за съхранение на данни на сайта привличат и големи имена като IBM.

Northern Bitcoin твърдят, че разходите им за добив могат да достигнат до $2700 за Биткойн. Това се сравнява добре със средната стойност за добив на крипто в Норвегия от $7700, което е над текущата стойност на биткойн.

Също така се конкурира с китайските и саудитските средни стойности, от $3100 на биткойн. Австралия е на върха на диаграмата спрямо разходите за добив, от почти $10 000 долара за токен.

Northern Bitcoin се надяват в края на краищата да копаят по 100 биткойна  на ден в съоръжението и са в процес на пускане на собствен басейн за крипто копаене.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света