НАЧАЛО Други

Как да печелим от волатилността на крипто-пазара?

АВГ. 21, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Как да печелим от волатилността на крипто-пазара?

Независимо дали става въпрос за мечи или бичи пазар, търговците знаят, че винаги трябва да се правят печалби.

Ето най-добрите начини да печелите от волатилността на пазара на криптовалути.


Пазарът на криптовалути е един от най-променливите в целия свят. Той не само е отворен за търговия 24/7, но е и изключително млад пазар. Като такъв, той по своята същност е волатилен.


За щастие, където има нестабилност, има място за повече печалба.


Волатилността естествено идва с добавен риск. Трябва да прецените стратегията си въз основа на колко риск сте готови да поемете. Едно ужасно решение може да заличи печалбите ви, трупани с месеци, така че трябва да бъдете внимателни.


Най-рискованият вариант е маржин търговия.


Маржин търговията е без съмнение рискована. Играйте с твърде много ливъридж и бихте могли в крайна сметка да ликвидирате сметката си за няколко минути. 


Въпреки това, маржин търговията остава невероятно популярна заради алчността - само BitMEX вижда Биткойн маржин търговия на стойност милиарди долари всеки ден.


Когато става въпрос за маржин търговия, трябва да започнете с малки позиции. Човек може да отвори акаунт на ултра-достъпна борса като StormGain, където можете да се регистрирате само с имейл адрес. 


С предлагания умножител от 100x наистина можете да постигнете сериозни резултати - ако сте склонни да поемете риск. Може да е мъдро да започнете с малки суми, докато не свикнете с волатилността на пазара. Най-важното е, да не се страхувате да отстъпите и да затворите позиция, за да намалите загубите си, когато е необходимо.


С простия интерфейс на StormGain, поддръжката на първите пет водещи криптовалути и високия ливъридж, това е добро място да започнете.


По-малко рискован вариант е да купувате дъната и скалпирате за по 10% печалби.


Някои инвеститори не са почитатели на HODL стратегията. Вместо това всеки път, когато някой от техните алткойни скочи малко, те продават за Биткойн, за да натрупат повече. 


Много търговци правят грешката да станат твърде алчни. Ако обаче можете дисциплинирано да продавате на 10-20 процента печалба всеки път, ще установите, че ще се справите много по-добре в дългосрочен план. 


Просто не забравяйте да продавате за BTC. Крайната цел на тази стратегия е да увеличите количеството си Биткойн.


Най-малко рискованата опция е осредняване на доларовите разходи.


Ако не сте търговец, все още можете да печелите в дългосрочен план от присъщата нестабилност на пазара на криптовалути. Простата стратегия включва осредняване на вашите покупки по график и / или закупуване на местните дъна.


Вместо да влизате с всичко и след това да се опитвате да продавате навреме, е много по-лесно просто да купувате навреме по график или при значителни спадове. 


Като осреднявате разходите си при спадове, все още можете да печелите в дългосрочен план. Имайте предвид обаче, че тази стратегия не е най-добрата по време на мечи пазар - тъй като все още няма установено дъно.


Все пак осредняването на долара и разходите си остава едно от основните правила за инвестиране - и е още по-полезно, когато пазарът е невероятно волатилен, както е този на криптовалутите. 


Преди да изпробвате някоя от тези опции, не забравяйте да разберете с колко риск можете да се справите. Освен това никога не рискувайте целия си капитал. Вашата цел е да трупате повече, а не да губите всичко в рамките на един лош ход!


Помислете за маржин търговия с много малки суми от вашия търговски портфейл. Гледайте пазарите и следвайте професионални търговци. Най-важното е никога да не залагате толкова, колкото не можете да си позволите да загубите.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Приложение за съобщения откри услуга за обмен на криптовалути

Базираният в Шиндзюку LINE, който е 73,36-процентова собственост на южнoкорейската компания Naver, заяви в изявление във вторник, че новата борса, наречена Bitmax, сега е активна и предоставя възможно...
СЕП. 18, 2019 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейците виждат криптовалутите като бъдещето на електронните плащания

Повечето европейци смятат, че криптовалутите могат да бъдат изразходвани в повечето магазини, сочат резултатите от проучване, проведено от ING Bank и публикувано на 18-ти септември. Mоже ли да се хар...
СЕП. 18, 2019 20:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави инвестиция в китайска медийна компания

Крипто борсата Binance, най-голямата в света по обем на търговия, направи стратегическа инвестиция в китайската медия “Mars Finance”. Според доклад на Bloomberg, цитиращ прессъобщение, сумата на инве...
СЕП. 18, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Четвъртата по големина банка в САЩ обяви, че ще разработи своя собствена криптовалута

В прессъобщение от 17-ти септември Wells Fargo  заяви, че новата им платформа за преводи ще формира международна платежна мрежа въз основа на това, което се описва като “технология на разпределен...
СЕП. 18, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света