НАЧАЛО Биткойн

Как Coinstar превръщат $62 милиона долара изхвърлени на боклука в Биткойн?

януари 22, 2019 8:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Coinstar превръщат $62 милиона долара изхвърлени на боклука в Биткойн?

Според oценка на компанията за рециклиране и управление на отпадъците Covanta Holding Corporation, американците буквално изхвърлят годишно „джобни пари“ на стойност $62 милиона. Covanta предложи на CBS News теория, заедно с оценката „че дребните пари вероятно са изхвърлени случайно“.

Coinstar ще продава Биткойн за джобни в магазини за хранителни стоки в САЩ

При средна годишна инфлация, изчислена от повечето икономисти от около 2% от 1913 година, когато Федералният резерв започва да емитира банкноти и монети, произведени от американския Монетен двор, джоб пълен с дребни никога не е струвал по-малко, отколкото сега, така че не е учудващо, че американците не са толкова внимателни с дребните си и дори просто ги изхвърлят.

Какво трябва да правите с тези дребни пари? Не можете да си купите нещо с тях и те правят прекалено много шум и на всичкото отгоре дрънкат досадно в джобовете на хората.

Всичко, което можеш да направиш, е да спестиш тези дребни в голям пластмасов контейнер за една година, да се чудиш колко тежи, когато е пълен и след това да излееш кофите си с метални монети в машина за броене, която издава чисто нова $20 банкнота.

Това е нещо като „да се вкуси“ хиперинфлация.

Малко вкусване от хиперинфлация

Знаете онези истории от държави, които създават толкова много валута, че хората носят строителни ръчни колички с купища банкноти в магазина, за да купят хранителни стоки за една седмица, а някой открадне количката, но остави купчината банкноти?

Този вид сценарий, макар и хумористично необичаен, наистина се е случвал много пъти в историята, най-скоро във Венецуела и Зимбабве.

Това се случи в Германия след Първата световна война и дори се случи в САЩ до известна степен веднага след Революционната Война. Макар да звучи нереално, това е самата истина, и е опустошително.

https://youtu.be/846rlmnSinU

Ако използвате американските долари като основна валута, американската икономика е толкова масивна, устойчива и енергична, че дори огромното преразпределение на богатството чрез официалната политика на паричната система на социалистическата банкова експанзия и постепенното унищожаване на валутата не е достатъчно, за да създаде този ужасен икономически сценарий.

Вместо това, Вашата валута изгаря само по ръбовете – онези практически безполезни дрънкащи монети. Не е чудно, че много хора по-скоро биха хвърлили вече практически безсмислените монети на дадена валута, която ще продължи да се обезценява всяка година в боклука, отколкото да се спасят.

Дръжте вашите Биткойн токени в по-стегнат юмрук

Но хората биха могли да бъдат много по-внимателни с дребните в джоба си, ако има някакъв начин, по който те могат да бъдат оползотворени. Скоро един от начините да го направим ще бъде да го хвърлим в една машина на Coinstar и да я превърнем от прахта на обезценяваща публична валута в Биткойн, ценна, частна, свободна пазарна валута с определено и постоянно предлагане.

И въпреки че американците изхвърлят много дребни, има много хора, които ги спестяват. Сега се обединяват с компанията за битомати, Coinme, за да превърнат дребните на хората в Биткойн .

Големият принос на eBay беше как взе инвентар на стойност милиони долари, просто седящи в гаражи и тавани на хората и ги превръщаха в пари за тях и капитал за купувачите. Uber взе милиони долари от неизползвани лични автомобили и ги превърна в пари за собствениците си и капитал за шофьорите.

Има много повече дребни, от $62 милиона годишно, които американците изхвърлят. Помислете колко пари седят в буркани в гаражи и тавани в цялата страна. Coinstar и Coinme са на път да помогнат на хората да освободят тези неизползвани ресурси и да ги превърнат в капитал, за да продължат да движат икономиката и да ни правят малко по-богати.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене