НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Как Coinstar превръщат $62 милиона долара изхвърлени на боклука в Биткойн?

ЯНУ. 22, 2019 08:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Как Coinstar превръщат $62 милиона долара изхвърлени на боклука в Биткойн?

Според oценка на компанията за рециклиране и управление на отпадъците Covanta Holding Corporation, американците буквално изхвърлят годишно "джобни пари" на стойност $62 милиона. Covanta предложи на CBS News теория, заедно с оценката „че дребните пари вероятно са изхвърлени случайно“.


Coinstar ще продава Биткойн за джобни в магазини за хранителни стоки в САЩ


При средна годишна инфлация, изчислена от повечето икономисти от около 2% от 1913 година, когато Федералният резерв започва да емитира банкноти и монети, произведени от американския Монетен двор, джоб пълен с дребни никога не е струвал по-малко, отколкото сега, така че не е учудващо, че американците не са толкова внимателни с дребните си и дори просто ги изхвърлят.

Какво трябва да правите с тези дребни пари? Не можете да си купите нещо с тях и те правят прекалено много шум и на всичкото отгоре дрънкат досадно в джобовете на хората.

Всичко, което можеш да направиш, е да спестиш тези дребни в голям пластмасов контейнер за една година, да се чудиш колко тежи, когато е пълен и след това да излееш кофите си с метални монети в машина за броене, която издава чисто нова $20 банкнота.

Това е нещо като "да се вкуси" хиперинфлация.


Малко вкусване от хиперинфлация


Знаете онези истории от държави, които създават толкова много валута, че хората носят строителни ръчни колички с купища банкноти в магазина, за да купят хранителни стоки за една седмица, а някой открадне количката, но остави купчината банкноти?

Този вид сценарий, макар и хумористично необичаен, наистина се е случвал много пъти в историята, най-скоро във Венецуела и Зимбабве.

Това се случи в Германия след Първата световна война и дори се случи в САЩ до известна степен веднага след Революционната Война. Макар да звучи нереално, това е самата истина, и е опустошително.

https://youtu.be/846rlmnSinU

Ако използвате американските долари като основна валута, американската икономика е толкова масивна, устойчива и енергична, че дори огромното преразпределение на богатството чрез официалната политика на паричната система на социалистическата банкова експанзия и постепенното унищожаване на валутата не е достатъчно, за да създаде този ужасен икономически сценарий.

Вместо това, Вашата валута изгаря само по ръбовете - онези практически безполезни дрънкащи монети. Не е чудно, че много хора по-скоро биха хвърлили вече практически безсмислените монети на дадена валута, която ще продължи да се обезценява всяка година в боклука, отколкото да се спасят.


Дръжте вашите Биткойн токени в по-стегнат юмрукНо хората биха могли да бъдат много по-внимателни с дребните в джоба си, ако има някакъв начин, по който те могат да бъдат оползотворени. Скоро един от начините да го направим ще бъде да го хвърлим в една машина на Coinstar и да я превърнем от прахта на обезценяваща публична валута в Биткойн, ценна, частна, свободна пазарна валута с определено и постоянно предлагане.

И въпреки че американците изхвърлят много дребни, има много хора, които ги спестяват. Сега се обединяват с компанията за битомати, Coinme, за да превърнат дребните на хората в Биткойн .

Големият принос на eBay беше как взе инвентар на стойност милиони долари, просто седящи в гаражи и тавани на хората и ги превръщаха в пари за тях и капитал за купувачите. Uber взе милиони долари от неизползвани лични автомобили и ги превърна в пари за собствениците си и капитал за шофьорите.


Има много повече дребни, от $62 милиона годишно, които американците изхвърлят. Помислете колко пари седят в буркани в гаражи и тавани в цялата страна. Coinstar и Coinme са на път да помогнат на хората да освободят тези неизползвани ресурси и да ги превърнат в капитал, за да продължат да движат икономиката и да ни правят малко по-богати.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света