НАЧАЛО Регулации

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Съобщава се, че президентът на САЩ Джо Байдън напредва с номинирането на криптокритик за ръководител на федерална банкова регулаторна агенция.

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда.


За първи път се заговори, че администрацията проучва Омарова миналия месец.


Омарова критикува съществуващата банкова структура и криптовалутите през последните години, според доклада на Bloomberg. Тя се застъпва за това централната банка на САЩ, а не частните банки, да предоставя услуги за потребителско банкиране.


В доклад от 2019 г. "New Tech v. New Deal: Fintech as as Systematic Phenomenon" Омарова пише, че финтех, включително криптовалутите, променя начина, по който оперират финансовите транзакции и услуги в САЩ, но критикува идеята, че криптовалутите или като цяло финтех може да "революционизира" предоставянето на финансови услуги. 


"Удивителното изминато разстояние от Биткойн, от неясен технологично-утопичен експеримент до маркет мейкър книги с достъпни за всички поръчки на Goldman Sachs и портфолиа на институционални инвеститори също е завладяващо в по-дълбок смисъл", пише тя.


Ако бъде номинирана и назначена, Омарова ще бъде първият пълномощен контролер от мандата на Джоузеф Отинг, който оглавяваше федералния банков регулатор между 2017 и 2020 г. Бившият изпълняващ длъжността контролер Брайън Брукс пое агенцията миналата година, като позволи на крипто компаниите да имат по-голям достъп до банкови услуги и на банките да си взаимодействат по-тясно с криптовалутите.


От май регулаторната агенция се ръководи от Майкъл Хсу, който нарече криптовалутите иновативни, но предупреди, че индустрията трябва да бъде по-реалистична за това какво прави и как.


"Тези, които се занимават с традиционни финанси, може да се смеят на това. Но крипто/DeFi може да представлява заплаха за статуквото, защото много хора се чувстват игнорирани, приети за даденост или експлоатирани от банките", каза Хсу в презентация пред Blockchain Association във вторник, позовавайки се на децентрализираното финансиране.


ПРОЧЕТИ ОЩЕФедералният резерв скоро ще сподели значително проучване


Той посъветва крипто компаниите да представят както потенциалните ползи, така и недостатъците на различни проекти в сектора.


"Силно подкрепям целта за увеличаване на финансовото включване", каза той.


"Трудно е да се види как сегашният набор от дейности постига тази цел. Как криптовалутите ... правят по-евтино да бъдеш беден? Как помага за разширяване на достъпа до тези банкови услуги?"

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света