НАЧАЛО Други

J5 срещу крипто престъпления

ЮЛИ. 4, 2018 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 J5 срещу крипто престъпления

Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS) създаде международна работна група заедно с данъчни органи от четири други страни, за да се справя с крипто престъпления, гласи прессъобщение, публикувано в понеделник, 2-ри юли.


Новата коалиция, наречена "Съвместните началници на глобалното данъчно принудително изпълнение" или "J5", обхваща данъчните агенции от общо пет държави - Австралия, Канада, Холандия, Обединеното кралство и САЩ.

В рамките на J5 агенциите ще си сътрудничат в разузнаването и наказателното разследване "за намаляне на нарастващата заплаха за данъчните администрации, създадена от криптовалутите и киберпрестъпността", както и за преодоляване на транснационалните данъчни престъпления и изпирането на пари.

Съгласно решението на IRS за създаване на транснационална работна група чрез J5 е в отговор на призива на страните-участнички в междуправителствената организация за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) да засилят усилията си срещу  данъчните престъпления.

Дон Форт, началник на отдел IRS-CI (Internal Revenue Service-Criminal Investigation), който ще действа заедно с IRS като част от новосъздадения J5, каза на Forbes, че многостранните усилия "могат да натискат глобалната престъпна общност по начин, който не бихме могли да постигнем сами."

През февруари тази година IRS-CI събра екип от 10 нови следователи, за да засили търсенето на тези, които използват крипто за да избегнат данъците.

Освен че подлага криптовалутите на федерални данъци върху имуществото, IRS участва и в съвместно действие заедно с американското министерство на правосъдието и ФБР в крипто-свързани престъпни дела, включително основен обвинителен акт срещу рекламния сайт Backpage.com тази пролет - сайтът беше обвинен в изпиране на половин милиард долара незаконни приходи, отчасти чрез криптовалути.

За да се преодолеят трудностите при проследяването на анонимни крипто транзакции, IRS отдавна преследва престъпления, които позволяват криптиране, като използва инструментите за разузнаване от трети страни като Chainalysis.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света