НАЧАЛО Други

J5 срещу крипто престъпления

ЮЛИ. 4, 2018 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 J5 срещу крипто престъпления
 

Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS) създаде международна работна група заедно с данъчни органи от четири други страни, за да се справя с крипто престъпления, гласи прессъобщение, публикувано в понеделник, 2-ри юли.


Новата коалиция, наречена "Съвместните началници на глобалното данъчно принудително изпълнение" или "J5", обхваща данъчните агенции от общо пет държави - Австралия, Канада, Холандия, Обединеното кралство и САЩ.

В рамките на J5 агенциите ще си сътрудничат в разузнаването и наказателното разследване "за намаляне на нарастващата заплаха за данъчните администрации, създадена от криптовалутите и киберпрестъпността", както и за преодоляване на транснационалните данъчни престъпления и изпирането на пари.

Съгласно решението на IRS за създаване на транснационална работна група чрез J5 е в отговор на призива на страните-участнички в междуправителствената организация за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) да засилят усилията си срещу  данъчните престъпления.

Дон Форт, началник на отдел IRS-CI (Internal Revenue Service-Criminal Investigation), който ще действа заедно с IRS като част от новосъздадения J5, каза на Forbes, че многостранните усилия "могат да натискат глобалната престъпна общност по начин, който не бихме могли да постигнем сами."

През февруари тази година IRS-CI събра екип от 10 нови следователи, за да засили търсенето на тези, които използват крипто за да избегнат данъците.

Освен че подлага криптовалутите на федерални данъци върху имуществото, IRS участва и в съвместно действие заедно с американското министерство на правосъдието и ФБР в крипто-свързани престъпни дела, включително основен обвинителен акт срещу рекламния сайт Backpage.com тази пролет - сайтът беше обвинен в изпиране на половин милиард долара незаконни приходи, отчасти чрез криптовалути.

За да се преодолеят трудностите при проследяването на анонимни крипто транзакции, IRS отдавна преследва престъпления, които позволяват криптиране, като използва инструментите за разузнаване от трети страни като Chainalysis.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света