НАЧАЛО Други

J5 срещу крипто престъпления

ЮЛИ. 4, 2018 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 J5 срещу крипто престъпления
 

Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS) създаде международна работна група заедно с данъчни органи от четири други страни, за да се справя с крипто престъпления, гласи прессъобщение, публикувано в понеделник, 2-ри юли.


Новата коалиция, наречена "Съвместните началници на глобалното данъчно принудително изпълнение" или "J5", обхваща данъчните агенции от общо пет държави - Австралия, Канада, Холандия, Обединеното кралство и САЩ.

В рамките на J5 агенциите ще си сътрудничат в разузнаването и наказателното разследване "за намаляне на нарастващата заплаха за данъчните администрации, създадена от криптовалутите и киберпрестъпността", както и за преодоляване на транснационалните данъчни престъпления и изпирането на пари.

Съгласно решението на IRS за създаване на транснационална работна група чрез J5 е в отговор на призива на страните-участнички в междуправителствената организация за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) да засилят усилията си срещу  данъчните престъпления.

Дон Форт, началник на отдел IRS-CI (Internal Revenue Service-Criminal Investigation), който ще действа заедно с IRS като част от новосъздадения J5, каза на Forbes, че многостранните усилия "могат да натискат глобалната престъпна общност по начин, който не бихме могли да постигнем сами."

През февруари тази година IRS-CI събра екип от 10 нови следователи, за да засили търсенето на тези, които използват крипто за да избегнат данъците.

Освен че подлага криптовалутите на федерални данъци върху имуществото, IRS участва и в съвместно действие заедно с американското министерство на правосъдието и ФБР в крипто-свързани престъпни дела, включително основен обвинителен акт срещу рекламния сайт Backpage.com тази пролет - сайтът беше обвинен в изпиране на половин милиард долара незаконни приходи, отчасти чрез криптовалути.

За да се преодолеят трудностите при проследяването на анонимни крипто транзакции, IRS отдавна преследва престъпления, които позволяват криптиране, като използва инструментите за разузнаване от трети страни като Chainalysis.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света