НАЧАЛО Крипто Крими

Иззеха $1,9 милиона в биткойн от канадски наркодилър

април 5, 2019 11:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иззеха $1,9 милиона в биткойн от канадски наркодилър

Канадският наркодилър на тъмната мрежа, Матю Фан, засенчва Оxymonster с конфискация на $1.9 милиона в Биткойн.

The Toronto Star съобщава, че от канадския наркодилър Матю Фан са иззети около $1,9 милиона. Това е първото изземване на Биткойн за Канада.

Биткойн богатствата на Фан

Фан, който се призна за виновен по обвинения в трафик на наркотици, по-рано твърди, че не всички негови токени са използвани за престъпни цели. Съдията на Върховния съд, Джейн Кели, обаче нареди да бъдат конфискувани 281,41 BTC (цялата сума, намерена на компютъра на Фан).

Докато обяснява причината за решението си, съдията заяви, че има “огромни доказателства”, че Фан масово продава незаконни наркотици. Следователно, това е “разумно заключение”, за да се предположи, че биткойн средствата му, които са намерени в дигиталния портфейл на наркодилъра, са използвани като средство за плащане.

“По-добро представяане” от Oxymonster

Все пак, Фан няма да остане с празни ръце. Кели също така заключи, че 7.23 BTC няма да бъдат конфискувани, тъй като тази сума не е свързана с престъпните дейности на Фан.

Наркодилърът все още не е осъден, но може да се сблъска с десетилетия в затвора. Френският дилър на тъмната мрежа, Гал Валериус, който е по-известен като Oxymonster, бе осъден на 20 години затвор.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Американец изправен пред затвор заради участието си в крипто измама за $45 милиона

Понастоящем мъж от Невада е разследван по подозрение, че е участвал в значителна инвестиционна схема, известна като CoinDeal, която е привлякла милиони долари.

май 23, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.