НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Известен трейдър смята че при корекция на пазара, ETH ще загуби повече от BTC

СЕП. 3, 2018 11:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Известен трейдър смята че при корекция на пазара, ETH ще загуби повече от BTC

През последната седмица някои от популярните търговци в света на криптoто излязоха, за да предположат, че Биткойн може да е на път да се изправи пред друга корекция на пазара, преди да събере достатъчно сила за възстановяване в средносрочен план.

Според човек на име Питър Бранд, никой актив никога не е обръщал основна тенденция само за две седмици на стабилност след огромна корекция на пазара през всичките 43 години във FX. Питър е опитен търговец във FX и крипто.

Той е имал предвид 82-процентната корекция на пазара на BTC след двуседмично дъно. В tweet, Питър сподели, че това не е първият път, когато нещо подобно ще се случи. Според него всичко е възможно в крипто света.


BTC срещу ETH


Според друг популярен търговец и икономист Алекс Крюгер, Етериум ще бъде засегнат повече от Биткойн в случай на друга по-голяма корекция на пазара, заявявайки, че в сравнение с BTC, ETH всъщност е по-уязвим от корекция.

За да разясни гледната си точка, Алекс каза, че ETH ще изпита по-голям натиск от продажбите в сравнение с BTC в случай на подобна корекция на пазара в средносрочен план, преди крипто пазарът да направи друго рали.

Алекс обясни, че този натиск върху ETH се дължи на три основни причини: Първо, шансовете за одобрение на ETF за Етериум са много ниски в момента - въпреки че докладите показват, че Chicago Board Options Exchange (CBOE) разглежда възможността за започване на Етериум фючърсен пазар; На второ място, етер има относително по-ниска пазарна капитализация от Биткойн; трето, пазарната позиция на етер го поставя в трудна област, в която е изправен срещу конкуренцията от други валути. От друга страна, водещата позиция на BTC на крипто пазара го превръща в лидер с доминиращ статус.

Също така, BTC използва блокчейн мрежа ориентирана към PoW (Proof of Work), за разлика от алгоритъма PoS (Proof-of-Stake), използван от ETH. В този случай, Етериум е изправен пред повече конкуренция от токени като Tron, EOS и Cardano , които използват подобни интелигентни протоколи за договори.


Какво следва?


В интервю, главният изпълнителен директор на ShapeShift, дигитален обмен на активи, има свое собствено мнение. Ерик Ворхис смята, че мечият пазар още не е затворен, но по-бруталният етап на корекцията е свършил. Той каза, че сегашният нисък ценови диапазон може да бъде възможност за дългосрочните инвеститори.

Според търговци като Крюгер и Бранд, Биткойн е имал стабилност между $6,000 и $7,000 през август, но все още е твърде рано за корекция. Ако пазарът на крипто може да поддържа текущия диапазон през септември, пазарът би могъл да предизвика междинен митинг, без непременно да претърпи друга корекция.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света