НАЧАЛО Други

Известен историк казва, че Биткойн е финансовата система на бъдещето

май 28, 2018 10:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Известен историк казва, че Биткойн е финансовата система на бъдещето

Централните банкери са предупредени от изследователите, че крипто революцията ще изпревари системата, за чието запазване са отговорни.

Наскоро британският икономически историк и автор Ниал Фергюсън заяви пред банката на Англия, че Биткойн е финансовата система на бъдещето.

Бъдещето на финансите

Найал Фъргюсън е известен историк, коментатор и автор на петнадесет книги, включително „Домът на Ротшилд“. Във вторник той проведе семинар на Bank of England, като говори за финансовата криза от 2008 г. и реакциите към нея до ден днешен. В заключението си по темата той спомена, че това е част от основните предизвикателства пред настоящата система, базирана на фиатни валути.

Фъргюсън каза:
Финансовата система днес не е фундаментално различна от финансовата система от периода преди кризата, освен че големите банки са по-добре капитализирани. Не мисля, че има друга разлика. Новите неща, нещата, които наистина ще имат значение за десет години, са все още относително малки по мащаб. Независимо дали става въпрос за биткойн или криптовалутите като цяло, или за масовата революция в онлайн плащанията, постигната от големите китайски технологични компании, това е финансовата система на бъдещето и все още е достатъчно малка, за да не бъде системно важна през 2018 г. Оставам с чувството, че е само въпрос на време преди следващата криза.

Бомбардирани от ICO

Горното не е толкова изненадващо изявление, идващо от Фъргюсън. През декември 2017 г. той пише:

В някакъв момент без съмнение регулаторните промени в САЩ ще изчистят сегашния балон. Но те няма да спрат, още по-малко да отменят тази финансова революция. Помислете за това по този начин. Максималният брой Биткойн, които могат да бъдат създадени, е 21 милиона. Броят на милионерите в света, според Credit Suisse, е 36 милиона. Общото им богатство е $ 128.7 трилиона. Ако милионерите колективно решат да задържат едва 1% от богатството си под формата на Биткойн, цената не би била 15 000 долара, а повече от 60 000 долара. Ако вдигнат това до 5%, точната цена за Биткойн ще бъде над 300 000 долара. Не е сигурно, че ще се случи. Просто казвам, че моят син си мисли, че може.

Оттогава той е бил изложен на повече страни на пазара на крипто, като например безкрайния поток от оферти на ICO. „Иска ми се да имах по един Биткойн за всеки фалшив white paper, който съм показал през последните шест месеца, от хора, които се опитват да наберат пари, преди SEC да се активират„, каза Фъргюсън миналата седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене