НАЧАЛО Други

Известен историк казва, че Биткойн е финансовата система на бъдещето

МАЙ. 28, 2018 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Известен историк казва, че Биткойн е финансовата система на бъдещето

Централните банкери са предупредени от изследователите, че крипто революцията ще изпревари системата, за чието запазване са отговорни.

Наскоро британският икономически историк и автор Ниал Фергюсън заяви пред банката на Англия, че Биткойн е финансовата система на бъдещето.


Бъдещето на финансите


Найал Фъргюсън е известен историк, коментатор и автор на петнадесет книги, включително "Домът на Ротшилд". Във вторник той проведе семинар на Bank of England, като говори за финансовата криза от 2008 г. и реакциите към нея до ден днешен. В заключението си по темата той спомена, че това е част от основните предизвикателства пред настоящата система, базирана на фиатни валути.


Фъргюсън каза:
Финансовата система днес не е фундаментално различна от финансовата система от периода преди кризата, освен че големите банки са по-добре капитализирани. Не мисля, че има друга разлика. Новите неща, нещата, които наистина ще имат значение за десет години, са все още относително малки по мащаб. Независимо дали става въпрос за биткойн или криптовалутите като цяло, или за масовата революция в онлайн плащанията, постигната от големите китайски технологични компании, това е финансовата система на бъдещето и все още е достатъчно малка, за да не бъде системно важна през 2018 г. Оставам с чувството, че е само въпрос на време преди следващата криза.

Бомбардирани от ICO


Горното не е толкова изненадващо изявление, идващо от Фъргюсън. През декември 2017 г. той пише:
В някакъв момент без съмнение регулаторните промени в САЩ ще изчистят сегашния балон. Но те няма да спрат, още по-малко да отменят тази финансова революция. Помислете за това по този начин. Максималният брой Биткойн, които могат да бъдат създадени, е 21 милиона. Броят на милионерите в света, според Credit Suisse, е 36 милиона. Общото им богатство е $ 128.7 трилиона. Ако милионерите колективно решат да задържат едва 1% от богатството си под формата на Биткойн, цената не би била 15 000 долара, а повече от 60 000 долара. Ако вдигнат това до 5%, точната цена за Биткойн ще бъде над 300 000 долара. Не е сигурно, че ще се случи. Просто казвам, че моят син си мисли, че може.

Оттогава той е бил изложен на повече страни на пазара на крипто, като например безкрайния поток от оферти на ICO. "Иска ми се да имах по един Биткойн за всеки фалшив white paper, който съм показал през последните шест месеца, от хора, които се опитват да наберат пари, преди SEC да се активират", каза Фъргюсън миналата седмица.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света