НАЧАЛО Регулации

Извънредно: Google отменя забраната за крипто реклами в САЩ и Япония

СЕП. 25, 2018 23:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Извънредно: Google отменя забраната за крипто реклами в САЩ и Япония

Технологичният гигант на САЩ Google ще актуализира политиката си за реклами през октомври, позволявайки на някои крипто компании да рекламират на своята платформа. Компанията обяви това в официална публикация във вторник, 25-и септември.


Според официалното съобщение, считано от октомври, Google ще позволи на регистрирани крипто борси, да рекламира на своята Google Adwords платформа, насочена към американската и японската аудитория. Според съобщението:

"Рекламодателите ще трябва да бъдат сертифицирани с Google за конкретната държава, в която ще се показват рекламите им. Рекламодателите ще могат да кандидатстват за сертифициране, след като политиката стартира през октомври."

Това решение следва изявление през март, според което на всички, свързани с крипто бизнеси, им се забранява да купуват реклами в Google Adwords. Това решение се описва от индустрията като "несправедливо" и "тревожно".

За да оправдае своята забрана за крипто реклама, Google заяви, че защитава клиентите си от измамни предложения, включително, но не само, "ICO, крипто борси, крипто портфейли и съвети за търговия с криптовалути".

Други технологични гиганти, като Facebook и Twitter, направиха подобни изявления във връзка с вълната от забрани за рекламиране на крипто по-рано тази година.

Оттогава Facebook обръща рекламната си забрана за предварително одобрени крипто компании, като същевременно запазва забраната за реклама за ICO - подобна на тази, направена днес от Google.

През юни, по време на ексклузивно интервю с Cointelegraph, Джими Уелс от Wikipedia коментира опитите за регулиране на блокчейн и крипто индустрията, като каза: "Не можете да забраните математиката. Не можете да забраните блокчейн."

През юли, съоснователят на Google Сергей Брин съобщи, че той копае Етериум (ETH) на срещата Blockchain Summit в Мароко.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света