НАЧАЛО Регулации

Извънредно: Google отменя забраната за крипто реклами в САЩ и Япония

СЕП. 25, 2018 23:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Извънредно: Google отменя забраната за крипто реклами в САЩ и Япония

Технологичният гигант на САЩ Google ще актуализира политиката си за реклами през октомври, позволявайки на някои крипто компании да рекламират на своята платформа. Компанията обяви това в официална публикация във вторник, 25-и септември.


Според официалното съобщение, считано от октомври, Google ще позволи на регистрирани крипто борси, да рекламира на своята Google Adwords платформа, насочена към американската и японската аудитория. Според съобщението:

"Рекламодателите ще трябва да бъдат сертифицирани с Google за конкретната държава, в която ще се показват рекламите им. Рекламодателите ще могат да кандидатстват за сертифициране, след като политиката стартира през октомври."

Това решение следва изявление през март, според което на всички, свързани с крипто бизнеси, им се забранява да купуват реклами в Google Adwords. Това решение се описва от индустрията като "несправедливо" и "тревожно".

За да оправдае своята забрана за крипто реклама, Google заяви, че защитава клиентите си от измамни предложения, включително, но не само, "ICO, крипто борси, крипто портфейли и съвети за търговия с криптовалути".

Други технологични гиганти, като Facebook и Twitter, направиха подобни изявления във връзка с вълната от забрани за рекламиране на крипто по-рано тази година.

Оттогава Facebook обръща рекламната си забрана за предварително одобрени крипто компании, като същевременно запазва забраната за реклама за ICO - подобна на тази, направена днес от Google.

През юни, по време на ексклузивно интервю с Cointelegraph, Джими Уелс от Wikipedia коментира опитите за регулиране на блокчейн и крипто индустрията, като каза: "Не можете да забраните математиката. Не можете да забраните блокчейн."

През юли, съоснователят на Google Сергей Брин съобщи, че той копае Етериум (ETH) на срещата Blockchain Summit в Мароко.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпк...
СЕП. 17, 2020 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

Федералното лицензиране за разплащателни фирми, които не приемат депозити, може да отвори вратата за по-нататъшно масово приемане на виртуални валути, като позволи на фирмите за крипто разплащания да ...
СЕП. 12, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света