НАЧАЛО Други

Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

ЮЛИ. 3, 2018 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

Две корейски агенции обявиха съвместно разследване за обработката на лични данни от операторите на борсите, предаде местният вестник Chosun в понеделник, 2-ри юли. Въпросните агенции са Корейската комисия по комуникациите (KCC) и Корейската агенция за Интернет и сигурност (KISA).

 


KCC и KISA ще разследват потенциални нарушения на правата за поверителност на данните от операторите за криптиране на данни в сътрудничество с доставчици на услуги от трети страни - например приложения за смартфони, предназначени за услуги като недвижими имоти, пазаруване и пътувания.

Службата ще проверява състоянието на техническите и административните мерки за защита, свързани с личните данни на потребителите, включително мерките за контрол на достъпа до данни, мерките срещу неправомерното манипулиране, криптирането на личните данни и защитата срещу злонамерен софтуер.

След като прегледаха събирането, използването, осигуряването и унищожаването на лични данни от операторите на крипто борси и трети страни, властите заявиха, че ще наложат административни санкции, ако открият нарушения на законите за защита на данните в страната.

Освен това Chosun съобщава, че KCC ще провери осем компании за крипто, които са получили коригиращи нареждания след нарушаването на Закона за защита на личните данни в Корея през 2017 г.

Chosun цитира местен източник, който казва, че скорошните хакове на вътрешните крипто борси са силен тласък за новото изследване.

Сред тях са хака за $17 милиона миналия месец на големият корейски обмен Bithumb, чиито причини KISA разследва в партньорство с други агенции, през миналия месец. По-конкретно, точно преди инцидента, Bithumb бе получил зелена светлина след тримесечно разследване на операциите от южнокорейските власти.

През пролетта корейските борси бяха изправени пред все по-голям контрол от страна на регулаторните органи за спазването на стандартите за борба с изпирането на пари (AML) и други мерки за предотвратяване на измами.

Само тази седмица корейската Комисия за финансовите услуги (FSC) публикува набор от преработени насоки за AML за виртуални валути.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света