НАЧАЛО Други

Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

ЮЛИ. 3, 2018 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изследване на корейските власти в това как борсите боравят с личните данни

Две корейски агенции обявиха съвместно разследване за обработката на лични данни от операторите на борсите, предаде местният вестник Chosun в понеделник, 2-ри юли. Въпросните агенции са Корейската комисия по комуникациите (KCC) и Корейската агенция за Интернет и сигурност (KISA).


KCC и KISA ще разследват потенциални нарушения на правата за поверителност на данните от операторите за криптиране на данни в сътрудничество с доставчици на услуги от трети страни - например приложения за смартфони, предназначени за услуги като недвижими имоти, пазаруване и пътувания.

Службата ще проверява състоянието на техническите и административните мерки за защита, свързани с личните данни на потребителите, включително мерките за контрол на достъпа до данни, мерките срещу неправомерното манипулиране, криптирането на личните данни и защитата срещу злонамерен софтуер.

След като прегледаха събирането, използването, осигуряването и унищожаването на лични данни от операторите на крипто борси и трети страни, властите заявиха, че ще наложат административни санкции, ако открият нарушения на законите за защита на данните в страната.

Освен това Chosun съобщава, че KCC ще провери осем компании за крипто, които са получили коригиращи нареждания след нарушаването на Закона за защита на личните данни в Корея през 2017 г.

Chosun цитира местен източник, който казва, че скорошните хакове на вътрешните крипто борси са силен тласък за новото изследване.

Сред тях са хака за $17 милиона миналия месец на големият корейски обмен Bithumb, чиито причини KISA разследва в партньорство с други агенции, през миналия месец. По-конкретно, точно преди инцидента, Bithumb бе получил зелена светлина след тримесечно разследване на операциите от южнокорейските власти.

През пролетта корейските борси бяха изправени пред все по-голям контрол от страна на регулаторните органи за спазването на стандартите за борба с изпирането на пари (AML) и други мерки за предотвратяване на измами.

Само тази седмица корейската Комисия за финансовите услуги (FSC) публикува набор от преработени насоки за AML за виртуални валути.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

7% от циркулиращото предлагане на Етериум е пренасочено към DeFi

Данните от Defipulse показват, че 7% от предлагането на Етериум (ETH) вече са заключени в DeFi протоколите.В приложенията, базирани на Етериум, потребителите трябва да плащат такси за транзакции, за д...
СЕП. 21, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света