НАЧАЛО Други

Израелски крипто обмен се съгласи да споделя клиентска информация с данъчната администрация

ЮЛИ. 6, 2018 20:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израелски крипто обмен се съгласи да споделя клиентска информация с данъчната администрация

"Bits of Gold", основен обмен на крипто валута в Израел, сключи споразумение за обмен на данни за транзакциите на клиентите с данъчната администрация на страната.


Съгласно условията на договора, израелският обмен ще предостави информацията на клиентите, които през последните 12 месеца са извършили транзакции над 50 000 долара пред Израелската данъчна администрация, местната публикация Calcalist цитира източници, запознати със споразумението.

Докато израелското законодателство налага на финансовите посредници да предават информация за големи и подозрителни транзакции на Органа за забрана на изпиране на пари и финансирането на тероризма (IMPA), те не са задължени непременно да правят същото с данъчната администрация поради опасения, свързани с поверителността. За прецедент израелски съд отхвърли искането на данъчния орган да получи клиентски списък от банка в несъстоятелност, тъй като тези данни са защитени съгласно закона за неприкосновеността на личните данни.

Поради това е особено забележимо, че това споразумение е излязло наяве, където Bits of Gold - обмен с над 50,000 регистрирани потребители - се е съгласил да предаде клиентската информация на данъчната администрация.

Агенцията казва, че търси данни за проверка за изпиране на пари и укриване на данъци.


Докладът също така разкри, че данъчният орган е извършил одит на книгите на компанията миналия месец, "насочен не към самата компания, а към големите и клиенти". Bits of Gold е само първият обмен на криптовалута, подхождан от данъчната администрация "по такъв начин", добави докладът, което предполага, че агенцията ще проверява и други вътрешни обмени.

Както е съобщено от CCN, Израелската данъчна администрация е издала първите данъчни указания за крипто в началото на 2017. Биткойн и други криптовалути се считат за активи, при които на дребните инвеститори и дори на копаещите се събират фиксирани данъчни ставки. Докато отделните инвеститори трябва да дават ставка на данъка върху печалбата от 25% за печалбите от крипто търговия, обменът на криптовалути трябва също така да плаща 17% ДДС върху своите клиенти.

Данъчната администрация също така е намалила набирането на средства чрез първоначалните предложения за монети (ICO) през последните месеци.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света