НАЧАЛО Регулации

Израел пести милиони от крипто инвеститори, намаляват крипто таксите наполовина

ОКТ. 10, 2018 11:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израел пести милиони от крипто инвеститори, намаляват крипто таксите наполовина

Крипто инвеститорите в Израел могат да въздишат с облекчение, тъй като правителството търси алтернативни и по-прозрачни начини за изчисляване на данъците за индустрията, което ще доведе до "реално изчисление на данъците".


В съобщение, направено по време на блокчейн конференция в Тел Авив, заместник-генералният директор на Израелската данъчна администрация, Роланд Ам-Шалем каза пред участниците, че новата система няма да изчислява данъците по приблизителни оценки като сегашната, а ще позволи на инвеститорите да решат как искат да плащат своите данъци.

Настоящият метод, известен като First In, First Out (FIFO), който е бил критикуван като над данъчно облагане, изчислява данъци върху свързаните с крипто печалби, като съчетава "стойността на активите на токените с тези, които са били наскоро закупени", които са доста неточни.

Тъй като криптовалутите се признават за активи, а не за валути в Израел, методът FIFO оценява само стойността на активите и се използва като лесния път, когато данъчните власти не могат да получат точни прогнози за крипто активите.

Това доведе крипто инвеститорите да плащат огромни не-дължими данъци върху трудно спечелените си печалби, което може да е попречило на растежа на индустрията в страната.


Данъците, изчислени от инвеститорите, обаче трябва да могат да бъдат проверени, като се използват тайминг-марки за блокчейн транзакции, например, за да бъдат приети.В същото време регулаторът на ценни книжа на страната ISA, започна да използва блокчейн в своята онлайн система за съобщения, за да гарантира целостта и надеждността на информацията, изпратена между регулатора и дружествата под негова юрисдикция.

Поради своя мандат за осигуряване на сигурен пазар на ценни книжа и защита на интереса на инвеститорите, ISA се обръща към блокчейн технология поради необратимостта на записите при използването на технологията. Това според властите ще осигури безопасна, сигурна и неизменна комуникация, която също ще предотврати отказването на комуникация от страна на участващите страни.

Израел преди това е бил център за крипто инвеститори въпреки стария си метод на оценка на данъците. С това ново развитие, страната може да получи нов приток на инвеститори и то много скоро.

С по-приятелски регулации от САЩ и отвореност към сектора, Израел може да изпита огромен тласък в икономиката си в резултат на растежа в крипто индустрията.

Крипто активите също могат да се считат за валути, каквито се получават във Венецуела, Дубай и други страни, не само като нещо, в което да се съхранява стойност, както в момента се смята в Израел.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света