НАЧАЛО Регулации

Израел пести милиони от крипто инвеститори, намаляват крипто таксите наполовина

ОКТ. 10, 2018 11:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Израел пести милиони от крипто инвеститори, намаляват крипто таксите наполовина

Крипто инвеститорите в Израел могат да въздишат с облекчение, тъй като правителството търси алтернативни и по-прозрачни начини за изчисляване на данъците за индустрията, което ще доведе до "реално изчисление на данъците".

 


В съобщение, направено по време на блокчейн конференция в Тел Авив, заместник-генералният директор на Израелската данъчна администрация, Роланд Ам-Шалем каза пред участниците, че новата система няма да изчислява данъците по приблизителни оценки като сегашната, а ще позволи на инвеститорите да решат как искат да плащат своите данъци.

Настоящият метод, известен като First In, First Out (FIFO), който е бил критикуван като над данъчно облагане, изчислява данъци върху свързаните с крипто печалби, като съчетава "стойността на активите на токените с тези, които са били наскоро закупени", които са доста неточни.

Тъй като криптовалутите се признават за активи, а не за валути в Израел, методът FIFO оценява само стойността на активите и се използва като лесния път, когато данъчните власти не могат да получат точни прогнози за крипто активите.

Това доведе крипто инвеститорите да плащат огромни не-дължими данъци върху трудно спечелените си печалби, което може да е попречило на растежа на индустрията в страната.


Данъците, изчислени от инвеститорите, обаче трябва да могат да бъдат проверени, като се използват тайминг-марки за блокчейн транзакции, например, за да бъдат приети.В същото време регулаторът на ценни книжа на страната ISA, започна да използва блокчейн в своята онлайн система за съобщения, за да гарантира целостта и надеждността на информацията, изпратена между регулатора и дружествата под негова юрисдикция.

Поради своя мандат за осигуряване на сигурен пазар на ценни книжа и защита на интереса на инвеститорите, ISA се обръща към блокчейн технология поради необратимостта на записите при използването на технологията. Това според властите ще осигури безопасна, сигурна и неизменна комуникация, която също ще предотврати отказването на комуникация от страна на участващите страни.

Израел преди това е бил център за крипто инвеститори въпреки стария си метод на оценка на данъците. С това ново развитие, страната може да получи нов приток на инвеститори и то много скоро.

С по-приятелски регулации от САЩ и отвореност към сектора, Израел може да изпита огромен тласък в икономиката си в резултат на растежа в крипто индустрията.

Крипто активите също могат да се считат за валути, каквито се получават във Венецуела, Дубай и други страни, не само като нещо, в което да се съхранява стойност, както в момента се смята в Израел.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света