Home

Изпълнителният директор на PayPal разкри защо се оттегли от Libra

25.11.2019 20:45 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изпълнителният директор на PayPal разкри защо се оттегли от Libra

Когато през юни стартира амбициозният крипто проект на Facebook, 28 компании са се включили в Асоциацията на компанията.

<span style="background-color: transpa Консорциумът, включващ PayPal, Visa, MasterCard и Coinbase, ще помогне за изграждането и експлоатацията на услуги около проекта.

През октомври, PayPal стана първата компания, която се оттегли от Асоциацията, без да посочва конкретна причина. Единственото, което съобщиха от фирмата е, че са решили “да се откажат от по-нататъшното участие в Асоциацията Libra на този етап и да продължат да се фокусират върху напредването им в тази мисият и бизнес приоритети тъй като стремежите им са насочени към демократизирането на достъпа до финансови услуги за населението.

Ето какво каза Шулман по време на интервю за “Fortune”.

– “Защо решихте да се оттеглите от Асоциацията Libra?”

– “Когато Дейвид Маркъс (ръководителят на крипто проекта на Facebook) дойде да говори с нас за проекта първоначално, той го постави по начин, който ни допадна като визия, за финансово включване на хора без възможности да използват традиционно банкиране.

Ние винаги изследваме следващото поколение технологии – като блокчейн инфраструктура, за да правим нещата по-ефективно. И знаете ли, бихме искали да научим повече за това.

Когато разбрахме повече за Libra и видяхме количеството работа, която все още предстои да се извърши, и количеството неща, които все още трябва да направим в нашата собствена пътна карта извън проекта, казахме: Знаете ли, мислим, че ако се съсредоточим върху нашата собствена пътна карта бихме могли да постигнем по-бързо финансово включване, отколкото ако съберем всички тези ресурси в Libra.

Това не беше жесток спор или нещо подобно. Просто те започват да вървят по път, който много ни интересува и ще гледаме, и наблюдаваме, а може би по-късно, ще намерим начин да работим заедно. Пожелавам им късмет.”

– “Дали не е защото сте били уплашени от регулаторния контрол?”

– “За нас регулациите и спазването им са основополагащи принципи. Имаме изключително здрава връзка с всеки регулатор. Те ни се доверяват изцяло. Това всъщност не ни беше уплашило. Въпросът беше: Къде искаме да насочим вниманието си и какво искаме да направим днес, за да развием мисията си? След като започнат да ‘изглаждат’ нещата, ще преразгледаме въпроса.

– “По-рано тази година, финансовият директор на PayPal, Джон Рейни, заяви, че компанията има екипи, работещи по блокчейн и криптовалути. Можете ли да споделите малко повече за това, върху което работят?”

– “И да, и не. Не искаме да разкриваме повече…”

– “Конкурент на Libra?”

– “Не, не е задължително да се конкурира с Libra. […]”

– “Смятаме, че блокчейн технологията е много обещаваща. За нас е интригуващо, но наистина трябва да направим нещо, което традиционната инфраструктура не може. Повечето хора смятат, че блокчейн е свързан с ефективността, но системата днес е доста ефективна. Понякога има посредници, но като цяло е доста ефективна. Затова смятаме, че много от интересните неща, които могат да се случат в блокчейн, са около идентичността, например.

Става дума за приложенията построени отгоре, не е задължително да я използваме с цел намаляване на разходи […] Между другото, ако се окаже, че е инфраструктура с по-ниски разходи, всички ние ще преминем към нея.

От гледна точка на криптото, все още всичко е много волатилно и затова няма много търсене от страна на търговците, защото те работят с много малки маржини. И това, което трябва да направят, е незабавно да го превърнат във фиат. И има такса за превръщането му във фиат, така че всяко предимство в цената обикновено се изяжда от тази такса за конверсия. Докато не станат по-малко волатилни, те няма да бъдат валути, които се приемат широко от търговците в мрежата – не тъмната мрежа, а мрежата.

Това не означава, че не смятам криптовалутите за интересна идея и че хората не ги търгуват достатъчно. Те са по-скоро стока, отколкото пари в момента. Но можете да мислите за случаи на употреба в различни страни и различни места, където тя може да бъде по-стабилна от алтернативите.

– “Вие лично притежавате ли криптовалути?”

– “Да. Биткойн .”

– “Само Биткойн?”

@page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }

– “Да. Само Биткойн.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.