НАЧАЛО Други

Изпълнителният директор на Goldman Sachs: Биткойн не е за мен

ЮНИ. 20, 2018 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изпълнителният директор на Goldman Sachs: Биткойн не е за мен

За Лойд Бланкфейн, Биткойн просто не е за него.

 


Председателят и главен изпълнителен директор на Goldman Sachs заяви във вторник в интервю, че "не е за мен", когато бе попитан за най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация. Появявайки се в Икономическия клуб в Ню Йорк, той отбелязва:

Просто не го правя. Не притежавам Биткойн.

Бланкфейн е поддържал едно неутрално мнение спрямо криптовалутите, което е забележително, като се има предвид, че фирмата му работи с услугите, изградени на технологията.

Казва се, че инвестиционният банков гигант е разработил планове за търговия с фючърси, според Ню Йорк Таймс, за да увеличи този капацитет в зависимост от резултатите и одобрението на регулаторите.

В предишно интервю с Блумбърг през ноември Бланкфейн каза, че чувства "ниво на дискомфорт" от биткойн, но е отворен към него.

Научих през годините, че има много неща, които са излизали доста добре в крайна сметка, които аз не съм обичал", каза той по онова време. "Може би в новия свят нещо се подкрепя от консенсус ... Ако влезем в бъдещето и биткойните бъдат успешни, бих могъл да обясня как е естествена еволюция на парите.


Wall Street Journal съобщи през март, че Бланкфейн се готви да напусне компанията, което може да дойде веднага след края на тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света