НАЧАЛО Други

Изпълнителен директор на Tradeshift е предпазлив по отношение на потенциала на блокчейн за доставки

септември 19, 2018 20:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изпълнителен директор на Tradeshift е предпазлив по отношение на потенциала на блокчейн за доставки

Изпълнителният директор на Tradeshift, стартъп за цифрово фактуриране, Кристиан Ланг, се противопостави на "хайпът" за ролята на блокчейн във веригата за доставки сряда, 19-ти септември, според CNBC.

Изпълнителният директор твърди, че технологията „все още не е готова“.

В интервю на Световния икономически форум в Тянджин, Китай, Ланг изтъкна случаите на употреба за блокчейн в области като идентичност и сертифициране, но твърди, че веригите за доставки са прекалено голямо предизвикателство за технологията в сегашното й състояние.

„Ако искаш да имаш автентичност, ако искаш да знаеш откъде идва, че е направено отговорно […] [блокчейн] е чудесна технология за управление на този поток и да бъдеш сигурен в целостта“ , Каза той пред мрежата и добави:

Проблемът е, че не е технология с висока производителност.

Разговорът за обещанието за повишаване на производителността на технологията за доставки, използвайки DLT технологията, стана популярен в глобалната икономика тази година. Множество световни предприятия обмислят и работят върху реализирането на базирани на блокчейн решения в инфраструктурата.

За Ланг обаче е рано за оптимизъм. „Винаги, когато хората кажат блокчейн, мисля, че наистина казват, че биха искали да свържат нещата дигитално“, продължи той, отбелязвайки:

Не мисля, че блокчейн е достатъчно зряла технология… Също така искам да бъда малко предпазлив.

Lang изтъкна също разходите за препятствия и трудността да се създаде „мащабно“ разгръщане на блокчейн.

Иновацията все пак е постигнала известен успех, тъй като съвместният продукт на веригата за доставки от IBM и Maersk получи огромна похвала от логистичния партньор CEVA като „голяма стъпка напред“ през август.

Наскоро водещият пристанищен оператор на Великобритания, асоциираните британски пристанища (ABP), подписа споразумение с оператора за цифрова логистика Marine Transport International, за да развие използването на блокчейн за логистиката на пристанищата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене