НАЧАЛО Други

Изпълнителен директор на Tradeshift е предпазлив по отношение на потенциала на блокчейн за доставки

СЕП. 19, 2018 20:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Изпълнителен директор на Tradeshift е предпазлив по отношение на потенциала на блокчейн за доставки

Изпълнителният директор на Tradeshift, стартъп за цифрово фактуриране, Кристиан Ланг, се противопостави на "хайпът" за ролята на блокчейн във веригата за доставки сряда, 19-ти септември, според CNBC.


Изпълнителният директор твърди, че технологията "все още не е готова".


В интервю на Световния икономически форум в Тянджин, Китай, Ланг изтъкна случаите на употреба за блокчейн в области като идентичност и сертифициране, но твърди, че веригите за доставки са прекалено голямо предизвикателство за технологията в сегашното й състояние.

"Ако искаш да имаш автентичност, ако искаш да знаеш откъде идва, че е направено отговорно [...] [блокчейн] е чудесна технология за управление на този поток и да бъдеш сигурен в целостта" , Каза той пред мрежата и добави:
Проблемът е, че не е технология с висока производителност.

Разговорът за обещанието за повишаване на производителността на технологията за доставки, използвайки DLT технологията, стана популярен в глобалната икономика тази година. Множество световни предприятия обмислят и работят върху реализирането на базирани на блокчейн решения в инфраструктурата.

За Ланг обаче е рано за оптимизъм. "Винаги, когато хората кажат блокчейн, мисля, че наистина казват, че биха искали да свържат нещата дигитално", продължи той, отбелязвайки:

Не мисля, че блокчейн е достатъчно зряла технология... Също така искам да бъда малко предпазлив.

Lang изтъкна също разходите за препятствия и трудността да се създаде "мащабно" разгръщане на блокчейн.

Иновацията все пак е постигнала известен успех, тъй като съвместният продукт на веригата за доставки от IBM и Maersk получи огромна похвала от логистичния партньор CEVA като "голяма стъпка напред" през август.

Наскоро водещият пристанищен оператор на Великобритания, асоциираните британски пристанища (ABP), подписа споразумение с оператора за цифрова логистика Marine Transport International, за да развие използването на блокчейн за логистиката на пристанищата.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света