НАЧАЛО Други

Изглежда вероятно някои храни да продължат да поскъпват

май 2, 2022 11:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изглежда вероятно някои храни да продължат да поскъпват

Възможно е да има още по-голям недостиг на храна в резултат на скорошните жеги в Индия, унищожаващи добива на пшеница.

Индия трябваше да увеличи износа си, за да компенсира недостига, причинен от непровокираната инвазия на Русия в Украйна, която вече намали световните предлагания на пшеница.

Мартските температури в Индия са достигнали нива, невиждани досега в Индия, според записи, проследяващи температури от 1901 г., унищожавайки реколтата. Оценките варират между 10% и 50% намаление на добива за сезона от местните фермери.

Очакванията за износ на пшеница от Индия бяха високи, като се очакваше 11-12 милиона метрични тона да бъдат доставени през 2022 и 2023 г. С толкова високи очаквания и неочаквани смущения изглежда, че може да предстои глобален недостиг на храна.

В началото на април министър-председателят на Индия Нарендра Моди каза на президента на САЩ Джо Байдън, че Индия може да нахрани света, ако Световната търговска организация (СТО) го позволи, тъй като доставките на храна са първите нарушени.

Индия очевидно разчита на излишъците, които имат в складовете, докато се стреми да изнася култури, твърдейки, че те държат почти два пъти и половина като буфер. 

Въпреки това Индия очакваше земеделските производители да пуснат своите култури на пазара в рекордни количества и тази година, но това изглежда няма да се случи.

Не Пропускай: Икономист предупреждава за масови ликвидации, препоръчва следното

Ако Индия започне да обмисля затягане на износа на храни, светът може да бъде в беда. В крайна сметка страната предоставя масивна програма за хранителни субсидии на почти 700 милиона души, предлагайки евтини цени на пшеница и ориз. Намаляването на износа, за да изхрани собственото си население, вероятно ще бъде предмет на спор със западните страни, които се стремят да облекчат недостига на храни, като внасят повече от Индия.

Цените на пшеницата достигнаха 14-годишен връх в началото на март тази година, като се оттеглиха само леко, но все пак останаха завишени за годината и дори десетилетието.

Ако войната в Украйна продължи да ескалира и Индия затвори пристанищата си за износ на пшеница, Западът може да очаква още повече увеличения на цените на храните.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене