НАЧАЛО Други

Издигнаха статуя на Сатоши Накамото в Будапеща

СЕП. 17, 2021 08:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Издигнаха статуя на Сатоши Накамото в Будапеща

Бронзово изображение на легендарния създател на Биткойн, Сатоши Накамото, вече е изложено за посетители на Graphisoft Park в Будапеща.

На церемония по откриването на 16-ти септември Андраш Дьорфи, съосновател на проекта за статуята и редактор на крипто новинарския сайт Kripto Akademia, говори пред тълпа от журналисти и унгарски жители, преди да разкрие блестящото лице на Сатоши. Произведението показва горната половина на фигура с безлично лице, носещо суичърт с логото на Биткойн (BTC).


"Който и да е той, Биткойн създава стойност и особено технологията зад Биткойн, блокчейн, създава стойност“, каза Дьорфи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode


Дебрецени Барнабаш, главен изпълнителен директор на унгарската крипто борса Shinrai, също говори на церемонията, като добави:


Сатоши Накамото е създал независими пари, свободни от посредници, които дават възможност на хората за финансов суверенитет [...] Издигнахме тази статуя, за да си припомним, че смелостта е добродетел. Трябва да продължим с големите мечти.


Обявена за първи път през май, статуята, създадена от скулпторите Гергели Рика и Тамаш Жили, е нарочно проектирана с огледално лице, привидно да изразява идеята "всички сме Сатоши". Mr. Coin, Kripto Akademia, Унгарската блокчейн асоциация са сред подкрепилите проекта "Статуята на Сатоши".


Статуята на Сатоши ще бъде в парка близо до паметник на съоснователя на Apple Стив Джобс и други забележителни фигури. Въпреки че отдавна се спекулира относно самоличността и външния вид на Сатоши, никой не е идентифицирал успешно създателя на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света