НАЧАЛО Крипто Крими

Иван Гешев обвинен в бездействие срещу измамата Onecoin

юни 4, 2022 19:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иван Гешев обвинен в бездействие срещу измамата Onecoin

Законният представител на жертвите на измамата Onecoin Джонатан Леви обвини българския прокурор, че умишлено не е предприел действия срещу Onecoin.

Адвокатът каза, че поради бездействието на прокурора все повече жертви губят милиони долари от измамниците.


Адвокат, представляващ жертви на Onecoin, Джонатан Леви, предположи, че организаторите на престъпната схема може да получават защита от българския главен прокурор Иван Гешев. 


В отворено писмо, адресирано до Юлия Ковачева, заместник-министър на правосъдието на България, адвокатът твърди, че бездействието на Гешев е позволило на Onecoin да измами нови жертви за милиони долари.


Според Леви, прокурорът не е действал срещу майката на ключовия ръководител на Onecoin Ружа Игнатова, въпреки наличието на заповеди за арест, издадени от Интерпол, Европол и германските правоохранителни органи.


Игнатова беше поставена в списъка на най-издирваните на Европол, след като групата на правоприлагащите органи я обвини, че е движещата сила и интелектуалният изобретател на Onecoin. Оттогава агенцията предлага награда от над $5,300 долара на всеки, който има информация, която може да доведе до залавянето на Игнатова.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум остава под натиск от страна на продавачите

Междувременно, в писмо, в което изразява недоволството си от поведението на Гешев, Леви обвинява прокурора не само, че не е предприел действия срещу Веска Игнатова (майката на Ружа), но и че не е предприел действия срещу “другите Onecoin мафии в България, които продължават Престъпна операция на Onecoin от името на избягалата Ружа Игнатова”.


Писмото също така предполага, че ако Гешев предприеме действия, ръководителите на Onecoin ще бъдат принудени да спрат операциите. Той добави:


“Това неизпълнение от страна на прокуратурата позволява на софийския офис на OneCoin да поддържа операции в цяла Европа, Латинска Америка и Югоизточна Азия и да продължи да получава милиони евро плащания в криптовалута (BTC, ETH, USDT) на месечна база от нови жертви.”

Леви завършва писмото си, като призовава българското правителство да започне разследване на поведението на прокурора.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене

Канадска криптоборса претърпя пробив на сигурността

Канадската крипто борса Coinsquare наскоро претърпя нарушение на сигурността на данните. Това е първата борса, която получи регистрация от Регулаторната организация на инвестиционната индустрия на Канада (IIROC). 

ноември 29, 2022 15:08 1 мин. четене