НАЧАЛО Други

Италия обяви 30 експертa за ръководене на Национална Блокчейн Инициатива

декември 29, 2018 21:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италия обяви 30 експертa за ръководене на Национална Блокчейн Инициатива

Италианското правителство публикува списък от 30 експерти, обединени за разработване на националната стратегия за блокчейн.

Министерството на икономическото развитие публикува списъка в четвъртък, като разкрива участието на специалисти в области като бизнес, академични изследвания, компютърни науки и право – разбира се, всички с познания и опит с блокчейн.

Известните личности включват Анджиолини Джорджио, ръководител на маркетинговото портфолио в телекомуникационната фирма Italtel, а също и член на блокчейн групата на UN INFO; Монако Марко, ръководител на центъра за компетентност на блокчейн в PWC Italy; Пимпинела Мартино Маурицио, председател на италианската асоциация на доставчиците на разплащателни услуги; и Витале Марко, президент на фирмата Quadrans Foundation.

Министерството първоначално призовава членовете на групата през септември, като заяви, че основният приоритет на страната е да „знае, задълбочи и разгледа въпроса за DLT и блокчейн, както и да увеличи обществени и частни инвестиции в тази посока. „

Групата ще работи за идентифициране на потенциални възможности за употреба на блокчейн в публичните и частните услуги и за разработване на необходимите технически и регулаторни инструменти за насърчаване на приемането на технологията, според изявлението на министерството от септември.

Луиджи ди Майо, заместник-премиер на Италия, коментира по онова време: „Новите технологии като изкуствен интелект и блокчейн са предназначени да променят радикално живота ни, обществото, в което живеем и икономическата, и продуктивна структура на страната. Трябва да решим по кой път да вървим. „

По-рано този месец, Италия подписа съвместна декларация, заедно с още шест южни държави от ЕС, в която заяви, че ще поеме водеща роля по отношение на блокчейн с цел да трансформира икономиката си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене