НАЧАЛО Други

Италия обяви 30 експертa за ръководене на Национална Блокчейн Инициатива

ДЕК. 29, 2018 21:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Италия обяви 30 експертa за ръководене на Национална Блокчейн Инициатива

Италианското правителство публикува списък от 30 експерти, обединени за разработване на националната стратегия за блокчейн.


Министерството на икономическото развитие публикува списъка в четвъртък, като разкрива участието на специалисти в области като бизнес, академични изследвания, компютърни науки и право - разбира се, всички с познания и опит с блокчейн.

Известните личности включват Анджиолини Джорджио, ръководител на маркетинговото портфолио в телекомуникационната фирма Italtel, а също и член на блокчейн групата на UN INFO; Монако Марко, ръководител на центъра за компетентност на блокчейн в PWC Italy; Пимпинела Мартино Маурицио, председател на италианската асоциация на доставчиците на разплащателни услуги; и Витале Марко, президент на фирмата Quadrans Foundation.

Министерството първоначално призовава членовете на групата през септември, като заяви, че основният приоритет на страната е да „знае, задълбочи и разгледа въпроса за DLT и блокчейн, както и да увеличи обществени и частни инвестиции в тази посока. "

Групата ще работи за идентифициране на потенциални възможности за употреба на блокчейн в публичните и частните услуги и за разработване на необходимите технически и регулаторни инструменти за насърчаване на приемането на технологията, според изявлението на министерството от септември.

Луиджи ди Майо, заместник-премиер на Италия, коментира по онова време: „Новите технологии като изкуствен интелект и блокчейн са предназначени да променят радикално живота ни, обществото, в което живеем и икономическата, и продуктивна структура на страната. Трябва да решим по кой път да вървим. "

По-рано този месец, Италия подписа съвместна декларация, заедно с още шест южни държави от ЕС, в която заяви, че ще поеме водеща роля по отношение на блокчейн с цел да трансформира икономиката си.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света