НАЧАЛО Регулации

Италиански надзорен орган на фондовия пазар призовава за крипто регулиране

ЮНИ. 14, 2021 23:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Италиански надзорен орган на фондовия пазар призовава за крипто регулиране

Според публикация на Ройтерс, ръководителят на италианския фондов регулатор Consob, Паоло Савона, вярва, че докато криптовалутите не се регулират, те могат да предизвикат безпокойство и да навредят на начина, по който работи пазарът.

Това последва изявлението на ръководителя на холандския регулатор CPB, че Нидерландия трябва да забрани Биткойн и останалите криптовалути.


Криптото може да попречи на централните банки да провеждат парична политика. 


Паоло Савона смята, че дигиталните валути в Италия трябва да циркулират и да се използват единствено при подходяща регулация. В противен случай те са перфектен инструмент за пране на пари и могат да попречат на централните банки да провеждат паричната си политика.


Без регулиране криптовалутите могат да влошат прозрачността на пазара, заяви той, добавяйки, че това е "основата на законността и рационалния избор за пазарни оператори“.


Ръководителят на италианския фондов регулатор направи тези изявления по време на представянето на годишния доклад на Consob.


По-рано същия ден, Питер Хасекамп, директор на нидерландското централно бюро за планиране (CPB) предложи да се забранят Биткойн и останалите криптовалути в страната.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството 


Причините, които той цитира са, че BTC и крипто не се издават от централизирани финансови институции и са напълно извън контрола на правителството, поради което сривът им в бъдеще е неизбежен.


Министърът на финансите на страната - Вопке Хоекстра - обаче заяви, че крипто регулациите ще бъдат по-добрия вариант от пълна забрана на дигиталните валути и активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Председателят на SEC настоява за повече правомощия за регулиране на криптовалутите

“В момента просто нямаме достатъчно защита на инвеститорите в крипто. Честно казано, по това време това е Дивия Запад”, каза Генслер в реч пред Форума за сигурност на Аспен във вторник.През последните...
АВГ. 4, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американската Блокчейн Асоциация се бори срещу нови крипто регулации

Новите правила бяха предложени в историческата двупартийна инфраструктурна сделка, която си проправя път през Сената.Робърт Франк, репортер в CNBC, казва, че последният законопроект за инфраструктурат...
АВГ. 4, 2021 10:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сенатор Елизабет Уорън отново разгневи крипто общността

В писмо до министъра на финансите Джанет Йелън, сенатор Уорън говори за рисковете, свързани с крипто, призовавайки Йелън да въведе "всеобхватна и координирана рамка". С други думи, да се въведе по-стр...
ЮЛИ. 29, 2021 16:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕС затяга крипто регулациите

ЕС представи нов пакет за забрана на анонимни транзакции с цифрови активи.Новото предложение на Европейския съюз, ще изисква доставчиците на услуги за криптовалути да събират допълнителна информация о...
ЮЛИ. 21, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света