НАЧАЛО Други

IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

юли 18, 2018 13:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

Американската компютърно-технологична компания Oracle потвърди генералното освобождаване на своята блокчейн платформа в официално съобщение за пресата на 16-ти юли.

Стартирането е продължение на серия от проучвания с банкови, бизнес и правителствени клиенти.

Oracle Blockchain Cloud Service (OBCS) се фокусира върху ефективността на транзакциите и верификацията на веригата за доставки, като използва базата на Hyperledger Fabric.

Съществуващите потребители на версия преди издаването на продукта включват Arab Jordan Investment Bank (AJIB), Indian Oil и Nigeria Customs, според прессъобщението.

„Блокчейн обещава да бъде една от най-трансформационните технологии на нашето поколение“, каза изпълнителният вицепрезидент на облачната платформа на Oracle, Amit Zavery.

С платформата на Oracle, предприятията могат да подобрят бизнеса си, да премахнат ненужните процеси и да преговарят с разпределените си мрежи по-лесно, по-прозрачно и по-сигурно от всякога.

Oracle не е единствена в усилията си да се възползва от блокчейн за веригата на доставки и оптимизирането на транзакциите. Както бе съобщено в понеделник, Accenture е в разгара на съгласуван тласък за постигане на подобни резултати, насочени към космическата индустрия, също с Hyperledger Fabric.

Сред банките текущите възприятия за блокчейн са смесени, като някои институции поставят под съмнение истинската стойност на технологията за банковия сектор.

За транзакциите други междувременно изглеждат положителни, AJIB възхвалява Oracle след използването на предварително издадената версия на облачната платформа.

„Блокчейн платформата на Oracle ни помогна да сведем до минимум сложността на електронните преводи на средства, като намалим разходите, увеличим ефективността и нивата на сигурност и в крайна сметка подобрим цялостния опит на клиентите“, заяви заместник генералният мениджър на информационни технологии и сигурност Ayman Qadoumi.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене