НАЧАЛО Други

IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

ЮЛИ. 18, 2018 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

Американската компютърно-технологична компания Oracle потвърди генералното освобождаване на своята блокчейн платформа в официално съобщение за пресата на 16-ти юли.

 

Стартирането е продължение на серия от проучвания с банкови, бизнес и правителствени клиенти.


Oracle Blockchain Cloud Service (OBCS) се фокусира върху ефективността на транзакциите и верификацията на веригата за доставки, като използва базата на Hyperledger Fabric.

Съществуващите потребители на версия преди издаването на продукта включват Arab Jordan Investment Bank (AJIB), Indian Oil и Nigeria Customs, според прессъобщението.

"Блокчейн обещава да бъде една от най-трансформационните технологии на нашето поколение", каза изпълнителният вицепрезидент на облачната платформа на Oracle, Amit Zavery.

С платформата на Oracle, предприятията могат да подобрят бизнеса си, да премахнат ненужните процеси и да преговарят с разпределените си мрежи по-лесно, по-прозрачно и по-сигурно от всякога.

Oracle не е единствена в усилията си да се възползва от блокчейн за веригата на доставки и оптимизирането на транзакциите. Както бе съобщено в понеделник, Accenture е в разгара на съгласуван тласък за постигане на подобни резултати, насочени към космическата индустрия, също с Hyperledger Fabric.

Сред банките текущите възприятия за блокчейн са смесени, като някои институции поставят под съмнение истинската стойност на технологията за банковия сектор.

За транзакциите други междувременно изглеждат положителни, AJIB възхвалява Oracle след използването на предварително издадената версия на облачната платформа.

"Блокчейн платформата на Oracle ни помогна да сведем до минимум сложността на електронните преводи на средства, като намалим разходите, увеличим ефективността и нивата на сигурност и в крайна сметка подобрим цялостния опит на клиентите", заяви заместник генералният мениджър на информационни технологии и сигурност Ayman Qadoumi.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света