НАЧАЛО Други

IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

ЮЛИ. 18, 2018 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

Американската компютърно-технологична компания Oracle потвърди генералното освобождаване на своята блокчейн платформа в официално съобщение за пресата на 16-ти юли.

Стартирането е продължение на серия от проучвания с банкови, бизнес и правителствени клиенти.


Oracle Blockchain Cloud Service (OBCS) се фокусира върху ефективността на транзакциите и верификацията на веригата за доставки, като използва базата на Hyperledger Fabric.

Съществуващите потребители на версия преди издаването на продукта включват Arab Jordan Investment Bank (AJIB), Indian Oil и Nigeria Customs, според прессъобщението.

"Блокчейн обещава да бъде една от най-трансформационните технологии на нашето поколение", каза изпълнителният вицепрезидент на облачната платформа на Oracle, Amit Zavery.

С платформата на Oracle, предприятията могат да подобрят бизнеса си, да премахнат ненужните процеси и да преговарят с разпределените си мрежи по-лесно, по-прозрачно и по-сигурно от всякога.

Oracle не е единствена в усилията си да се възползва от блокчейн за веригата на доставки и оптимизирането на транзакциите. Както бе съобщено в понеделник, Accenture е в разгара на съгласуван тласък за постигане на подобни резултати, насочени към космическата индустрия, също с Hyperledger Fabric.

Сред банките текущите възприятия за блокчейн са смесени, като някои институции поставят под съмнение истинската стойност на технологията за банковия сектор.

За транзакциите други междувременно изглеждат положителни, AJIB възхвалява Oracle след използването на предварително издадената версия на облачната платформа.

"Блокчейн платформата на Oracle ни помогна да сведем до минимум сложността на електронните преводи на средства, като намалим разходите, увеличим ефективността и нивата на сигурност и в крайна сметка подобрим цялостния опит на клиентите", заяви заместник генералният мениджър на информационни технологии и сигурност Ayman Qadoumi.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света