НАЧАЛО Други

IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

ЮЛИ. 18, 2018 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IT гигантът Oracle потвърждава пускането на блокчейн облачни услуги

Американската компютърно-технологична компания Oracle потвърди генералното освобождаване на своята блокчейн платформа в официално съобщение за пресата на 16-ти юли.

Стартирането е продължение на серия от проучвания с банкови, бизнес и правителствени клиенти.


Oracle Blockchain Cloud Service (OBCS) се фокусира върху ефективността на транзакциите и верификацията на веригата за доставки, като използва базата на Hyperledger Fabric.

Съществуващите потребители на версия преди издаването на продукта включват Arab Jordan Investment Bank (AJIB), Indian Oil и Nigeria Customs, според прессъобщението.

"Блокчейн обещава да бъде една от най-трансформационните технологии на нашето поколение", каза изпълнителният вицепрезидент на облачната платформа на Oracle, Amit Zavery.

С платформата на Oracle, предприятията могат да подобрят бизнеса си, да премахнат ненужните процеси и да преговарят с разпределените си мрежи по-лесно, по-прозрачно и по-сигурно от всякога.

Oracle не е единствена в усилията си да се възползва от блокчейн за веригата на доставки и оптимизирането на транзакциите. Както бе съобщено в понеделник, Accenture е в разгара на съгласуван тласък за постигане на подобни резултати, насочени към космическата индустрия, също с Hyperledger Fabric.

Сред банките текущите възприятия за блокчейн са смесени, като някои институции поставят под съмнение истинската стойност на технологията за банковия сектор.

За транзакциите други междувременно изглеждат положителни, AJIB възхвалява Oracle след използването на предварително издадената версия на облачната платформа.

"Блокчейн платформата на Oracle ни помогна да сведем до минимум сложността на електронните преводи на средства, като намалим разходите, увеличим ефективността и нивата на сигурност и в крайна сметка подобрим цялостния опит на клиентите", заяви заместник генералният мениджър на информационни технологии и сигурност Ayman Qadoumi.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света