НАЧАЛО Биткойн

Историята на Биткойн ще приключи доста зле според инвестиционно гуру

26.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Историята на Биткойн ще приключи доста зле според инвестиционно гуру

В бурния пазар на криптовалути Мохниш Пабрай, известен мениджър на инвестиционни фондове, често сравняван с Уорън Бъфет, изрази скептицизъм относно бъдещето на Биткойн.

По време на неотдавнашно участие в подкаста „My First Million“ Пабрай сподели критичното си мнение за Биткойн, като прогнозира мрачни перспективи за дигиталната валута. Той призна, че не разполага с експертни познания за BTC и откровено отбеляза:

Ако ми сложите пистолет на главата, бих казал, че ще свърши зле.

Скептицизмът на Пабрай се дължи на липсата на вътрешна стойност на флагманската криптовалута, която той смята за съществена за една стабилна инвестиция.

Пабрай противопоставя Биткойн на щатския долар, отбелязвайки, че макар и доларът също да няма вътрешна стойност, той е подкрепен от „пълната вяра и кредит на правителството на САЩ“ и доверието на американския народ. Според него този вид фундаментална подкрепа липсва при BTC.

Пабрай също така съветва повечето хора да избягват да инвестират в криптовалутата, тъй като мнозина не могат да обосноват стойността му или да предвидят бъдещето му. Неговите възгледи съвпадат с тези на много инвеститори, които поставят под въпрос основната подкрепа и дълготрайността на криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Ето какво ще определи бъдещата траектория на Биткойн според директора на CryptoQuant

Ки Йонг Джу, ръководител на CryptoQuant, каза, че Биткойн търговията в САЩ определя непосредственото бъдеще на цените на криптовалутите.

14.06.2024 9:30 1 мин. четене

Биткойн и златото като хедж при изкуствено причинена от правителството инфлация

Макро анализатор към инвестиционната банка Fidelity смята, че трябва да има значително увеличение на паричното предлагане, за да се приемат Биткойн (BTC) и златото като хедж в случай на изкуствено причинена от правителството инфлация.

14.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.