НАЧАЛО Други

Испанската автономна област Aрагон ще бъде първата в страната която да приложи блокчейн

септември 18, 2018 10:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Испанската автономна област Aрагон ще бъде първата в страната която да приложи блокчейн

Автономната област Арагон в североизточната част на Испания ще бъде първата в страната, която ще прилага блокчейн технология в своята публична администрация, предаде местната информационна агенция Europa Press в понеделник, 17-ти септември.

Арагон е една от 17-те автономни общности в Испания, създадени с цел гарантиране на квалифицирано количество автономия за различните националности и региони в страната.

Фернандо Химено, съветник на финансите и публичната администрация в правителството на Арагон, е подписал договор с Alastria – блокчейн екосистема на повече от 274 субекта, включително компании и институции, които създават инструменти, базирани на блокчейн, в съответствие с испанските и европейските правни рамки. В резултат на партньорството, Арагон ще стане първата испанска автономна общност, която ще предоставя услуги на базата на блокчейн, на държавно ниво.

Химено нарече договора „трансформативен“, заявявайки, че светът ще „реализира внезапно и силно“ силата на блокчейн технологията в близко бъдеще. Той също така подчерта, че блокчейн е „бъдещето на технологиите“ и „фундаменталните“ за публичната администрация.

Арагонският съветник смята, че блокчейн ще подобри прозрачността и ефективността на администрацията, което на свой ред ще привлече бизнес и инвестиции. Той допълни, че служителите в регионалната администрация вече се обучават да работят с технологията, за да се запознаят с „огромния ѝ потенциал“.

Съседна Каталуния също изрази интерес към инструменти, базирани на блокчейн за собствената си публична администрация. Отделът по цифрови политики на Автономията планира да разработи стратегия за включване на блокчейн до края на декември 2018 г.

Тъй като блокчейн технологиите се интегрират в публичната администрация по цял свят, бившата управляваща партия в испанското правителство, Partido Popular, обмисля данъчни облекчения за компании, които използват тези нови технологии технологии.

По-късно през юни, испанската левица-политическа коалиция Unidos Podemos предложи испанското правителство да създаде подкомисия, отговаряща за изучаването на потенциала на блокèjn технологии и регулирането на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене