НАЧАЛО Други

Испанската автономна област Aрагон ще бъде първата в страната която да приложи блокчейн

СЕП. 18, 2018 10:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Испанската автономна област Aрагон ще бъде първата в страната която да приложи блокчейн

Автономната област Арагон в североизточната част на Испания ще бъде първата в страната, която ще прилага блокчейн технология в своята публична администрация, предаде местната информационна агенция Europa Press в понеделник, 17-ти септември.

 


Арагон е една от 17-те автономни общности в Испания, създадени с цел гарантиране на квалифицирано количество автономия за различните националности и региони в страната.

Фернандо Химено, съветник на финансите и публичната администрация в правителството на Арагон, е подписал договор с Alastria - блокчейн екосистема на повече от 274 субекта, включително компании и институции, които създават инструменти, базирани на блокчейн, в съответствие с испанските и европейските правни рамки. В резултат на партньорството, Арагон ще стане първата испанска автономна общност, която ще предоставя услуги на базата на блокчейн, на държавно ниво.

Химено нарече договора "трансформативен", заявявайки, че светът ще "реализира внезапно и силно" силата на блокчейн технологията в близко бъдеще. Той също така подчерта, че блокчейн е "бъдещето на технологиите" и "фундаменталните" за публичната администрация.

Арагонският съветник смята, че блокчейн ще подобри прозрачността и ефективността на администрацията, което на свой ред ще привлече бизнес и инвестиции. Той допълни, че служителите в регионалната администрация вече се обучават да работят с технологията, за да се запознаят с "огромния ѝ потенциал".

Съседна Каталуния също изрази интерес към инструменти, базирани на блокчейн за собствената си публична администрация. Отделът по цифрови политики на Автономията планира да разработи стратегия за включване на блокчейн до края на декември 2018 г.

Тъй като блокчейн технологиите се интегрират в публичната администрация по цял свят, бившата управляваща партия в испанското правителство, Partido Popular, обмисля данъчни облекчения за компании, които използват тези нови технологии технологии.

По-късно през юни, испанската левица-политическа коалиция Unidos Podemos предложи испанското правителство да създаде подкомисия, отговаряща за изучаването на потенциала на блокèjn технологии и регулирането на криптовалутите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света