НАЧАЛО Други

Испанската автономна област Aрагон ще бъде първата в страната която да приложи блокчейн

СЕП. 18, 2018 10:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Испанската автономна област Aрагон ще бъде първата в страната която да приложи блокчейн

Автономната област Арагон в североизточната част на Испания ще бъде първата в страната, която ще прилага блокчейн технология в своята публична администрация, предаде местната информационна агенция Europa Press в понеделник, 17-ти септември.

 


Арагон е една от 17-те автономни общности в Испания, създадени с цел гарантиране на квалифицирано количество автономия за различните националности и региони в страната.

Фернандо Химено, съветник на финансите и публичната администрация в правителството на Арагон, е подписал договор с Alastria - блокчейн екосистема на повече от 274 субекта, включително компании и институции, които създават инструменти, базирани на блокчейн, в съответствие с испанските и европейските правни рамки. В резултат на партньорството, Арагон ще стане първата испанска автономна общност, която ще предоставя услуги на базата на блокчейн, на държавно ниво.

Химено нарече договора "трансформативен", заявявайки, че светът ще "реализира внезапно и силно" силата на блокчейн технологията в близко бъдеще. Той също така подчерта, че блокчейн е "бъдещето на технологиите" и "фундаменталните" за публичната администрация.

Арагонският съветник смята, че блокчейн ще подобри прозрачността и ефективността на администрацията, което на свой ред ще привлече бизнес и инвестиции. Той допълни, че служителите в регионалната администрация вече се обучават да работят с технологията, за да се запознаят с "огромния ѝ потенциал".

Съседна Каталуния също изрази интерес към инструменти, базирани на блокчейн за собствената си публична администрация. Отделът по цифрови политики на Автономията планира да разработи стратегия за включване на блокчейн до края на декември 2018 г.

Тъй като блокчейн технологиите се интегрират в публичната администрация по цял свят, бившата управляваща партия в испанското правителство, Partido Popular, обмисля данъчни облекчения за компании, които използват тези нови технологии технологии.

По-късно през юни, испанската левица-политическа коалиция Unidos Podemos предложи испанското правителство да създаде подкомисия, отговаряща за изучаването на потенциала на блокèjn технологии и регулирането на криптовалутите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света