НАЧАЛО Други

Иранското правителство прекрати дейностите на над 1000 ферми за добив на криптовалути

АВГ. 25, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иранското правителство прекрати дейностите на над 1000 ферми за добив на криптовалути

Лица подаващи сигнали помогнаха на Tavanir, иранската енергийна компания, да закрие 1100 ферми за добив на криптовалута, които уж работеха без съответните лицензи.

 

Въпреки че Tavanir казва, че някои от миньорите са използвали "високи нива" на субсидирана електроенергия, в доклада им е изяснено, че не са забелязани значителни промени по отношение на потреблението на електроенергия. Местните власти заявиха, че това е причината да разчитат на лицата, подаващи сигнали, като отбелязват, че Tavanir "не може да открие всички незаконни ферми единствено чрез изучаване на техните модели на потребление".


Хората, които предоставиха информация, водеща до откриването на неоторизираните миньори, получиха 100 милиона риали (480 долара) за съдействието им, съобщи Financial Tribune.


Наскоро Иран обяви, че ще позволи на електроцентралите в индустриален мащаб да работят като миньори на Биткойн, при условие че не използват субсидирано гориво.


Националният закон за криптовалутите гласи, че миньорите трябва да разкрият самоличността си и да предоставят подробна информация на Министерството на промишлеността, мините и търговията. Тази информация включва размера на техните криптодобивни ферми и вида на хардуера, който използват, и се събира в опит да се предотврати контрабандата в страната. Миньорите се определят както като физически лица, така и като компании.


Незаконните миньори на криптовалути рискуват глоби, които варират от 2000 до 5000 долара за всеки използван хардуер и допълнителна глоба от 20 000 долара за всеки, хванат да използва субсидиран източник на електроенергия.


През май, иранското министерство на промишлеността, минното дело и търговията даде на iMiner, компания за добив на криптовалути, лиценз за работа в страната. С 6000 копачки, инсталацията на iMiner се превръща в една от най-големите ферми за добив на криптовалути в Иран.


Иранското правителство разреши добиването на криптовалути като индустриална дейност през юли 2019 г. и оттогава издаде над 1000 лиценза на компании за криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
BTC пасивен доход! АВГ. 25, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка за повече информация: https://bazar.bg/obiava-28670645/bot-za-avtomatichna-arbitrazhna-targoviia-na-kriptovaluta
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света