НАЧАЛО Други

Иранското правителство прекрати дейностите на над 1000 ферми за добив на криптовалути

АВГ. 25, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иранското правителство прекрати дейностите на над 1000 ферми за добив на криптовалути

Лица подаващи сигнали помогнаха на Tavanir, иранската енергийна компания, да закрие 1100 ферми за добив на криптовалута, които уж работеха без съответните лицензи.

Въпреки че Tavanir казва, че някои от миньорите са използвали "високи нива" на субсидирана електроенергия, в доклада им е изяснено, че не са забелязани значителни промени по отношение на потреблението на електроенергия. Местните власти заявиха, че това е причината да разчитат на лицата, подаващи сигнали, като отбелязват, че Tavanir "не може да открие всички незаконни ферми единствено чрез изучаване на техните модели на потребление".


Хората, които предоставиха информация, водеща до откриването на неоторизираните миньори, получиха 100 милиона риали (480 долара) за съдействието им, съобщи Financial Tribune.


Наскоро Иран обяви, че ще позволи на електроцентралите в индустриален мащаб да работят като миньори на Биткойн, при условие че не използват субсидирано гориво.


Националният закон за криптовалутите гласи, че миньорите трябва да разкрият самоличността си и да предоставят подробна информация на Министерството на промишлеността, мините и търговията. Тази информация включва размера на техните криптодобивни ферми и вида на хардуера, който използват, и се събира в опит да се предотврати контрабандата в страната. Миньорите се определят както като физически лица, така и като компании.


Незаконните миньори на криптовалути рискуват глоби, които варират от 2000 до 5000 долара за всеки използван хардуер и допълнителна глоба от 20 000 долара за всеки, хванат да използва субсидиран източник на електроенергия.


През май, иранското министерство на промишлеността, минното дело и търговията даде на iMiner, компания за добив на криптовалути, лиценз за работа в страната. С 6000 копачки, инсталацията на iMiner се превръща в една от най-големите ферми за добив на криптовалути в Иран.


Иранското правителство разреши добиването на криптовалути като индустриална дейност през юли 2019 г. и оттогава издаде над 1000 лиценза на компании за криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
BTC пасивен доход! АВГ. 25, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка за повече информация: https://bazar.bg/obiava-28670645/bot-za-avtomatichna-arbitrazhna-targoviia-na-kriptovaluta
Изкажете мнение
Още Други новини

Предстои тежка рецесия, твърди Раул Пал

Въпреки това той остава уверен, че крипто ще бъде жизнеспособен инвестиционен клас в дългосрочен план.В ново интервю за подкаста Investopedia Express, главният изпълнителен директор на Real Vision Рау...
МАЙ. 18, 2022 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tomorrow Conference завърши своето дебютно издание - над 21,000 човека гледаха събитието

Над 21,000 души общо от целия свят се насладиха на събитието присъствено и онлайн. Повече от 50 лектори участваха в седем ексклузивни панела, повече от 50 ключови бележки и множество интерактивни диск...
МАЙ. 17, 2022 16:03 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на MicroStrategy скочиха с 20% въпреки спада на крипто пазара

Въпреки това, крипто пазарът изглежда показва някои признаци на балансиране, тъй като Биткойн, водещата цифрова валута, се възстанови от 16-месечно дъно за седмица.За момента изглежда, че и криптовалу...
МАЙ. 17, 2022 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase добавя нови функционалности към мобилното си приложение

Приложението ще позволи на избрани потребители да имат достъп до децентрализирани приложения (dApps) в мрежата на Етериум (ETH), като Uniswap и OpenSea.Today, we're starting to make it dramatically ea...
МАЙ. 17, 2022 13:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света