НАЧАЛО Други

Иранското правителство прекрати дейностите на над 1000 ферми за добив на криптовалути

АВГ. 25, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иранското правителство прекрати дейностите на над 1000 ферми за добив на криптовалути

Лица подаващи сигнали помогнаха на Tavanir, иранската енергийна компания, да закрие 1100 ферми за добив на криптовалута, които уж работеха без съответните лицензи.

Въпреки че Tavanir казва, че някои от миньорите са използвали "високи нива" на субсидирана електроенергия, в доклада им е изяснено, че не са забелязани значителни промени по отношение на потреблението на електроенергия. Местните власти заявиха, че това е причината да разчитат на лицата, подаващи сигнали, като отбелязват, че Tavanir "не може да открие всички незаконни ферми единствено чрез изучаване на техните модели на потребление".


Хората, които предоставиха информация, водеща до откриването на неоторизираните миньори, получиха 100 милиона риали (480 долара) за съдействието им, съобщи Financial Tribune.


Наскоро Иран обяви, че ще позволи на електроцентралите в индустриален мащаб да работят като миньори на Биткойн, при условие че не използват субсидирано гориво.


Националният закон за криптовалутите гласи, че миньорите трябва да разкрият самоличността си и да предоставят подробна информация на Министерството на промишлеността, мините и търговията. Тази информация включва размера на техните криптодобивни ферми и вида на хардуера, който използват, и се събира в опит да се предотврати контрабандата в страната. Миньорите се определят както като физически лица, така и като компании.


Незаконните миньори на криптовалути рискуват глоби, които варират от 2000 до 5000 долара за всеки използван хардуер и допълнителна глоба от 20 000 долара за всеки, хванат да използва субсидиран източник на електроенергия.


През май, иранското министерство на промишлеността, минното дело и търговията даде на iMiner, компания за добив на криптовалути, лиценз за работа в страната. С 6000 копачки, инсталацията на iMiner се превръща в една от най-големите ферми за добив на криптовалути в Иран.


Иранското правителство разреши добиването на криптовалути като индустриална дейност през юли 2019 г. и оттогава издаде над 1000 лиценза на компании за криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
BTC пасивен доход! АВГ. 25, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка за повече информация: https://bazar.bg/obiava-28670645/bot-za-avtomatichna-arbitrazhna-targoviia-na-kriptovaluta
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase добавя три нови криптовалути

Този месец Coinbase обяви, че дава възможност за търговия с Mask Network (MASK), Rally (RLY) ич Clover Finance (CLV).Трите допълнения идват малко след новите листинги на Coinbase през юни, които включ...
ЮЛИ. 24, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Amazon се насочва към Биткойн

Изявление, споделено от говорител на Amazon, разпали вълнение, като предполага, че най-големият онлайн търговец на дребно активно обмисля да разреши плащания с криптовалута.“Вярваме, че бъдещето ще се...
ЮЛИ. 24, 2021 10:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance US се насочват към IPO

Това става на фона на продължаващите регулаторни мерки срещу Binance.Чанпен Джао (CZ), основател и главен изпълнителен директор на глобалната борса Binance, говори за текущите регулаторни въпроси и бъ...
ЮЛИ. 23, 2021 15:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Interactive Brokers признава, че е инвестирал в криптовалути

Томас Петерфи - основател и председател на Interactive Brokers - разкри, че лично е закупил някои криптовалути за себе си. Освен това милиардерът заяви, че клиентите на неговата компания показват нара...
ЮЛИ. 23, 2021 09:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света