НАЧАЛО Други

IOTA пуска нова децентрализирана социална медия

МАЙ. 11, 2020 17:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IOTA пуска нова децентрализирана социална медия

Компроментирането на личните данни в платформите на социалните медии не са нищо ново под слънцето.

Глобални гиганти, като Facebook, са известни със своите проблеми с поверителността. Докато глобалните потребители на интернет продължават да разчитат на класически социални медии като Facebook и YouTube, играчите в индустрията продължават да изграждат алтернативи, насочени към поверителност, базирани на блокчейн мрежи като IOTA .

Society2 е нова децентрализирана социална медия, или DeSM, проект, който има за цел да позволи на потребителите да възвърнат контрола върху своите данни и да даде възможност на собствениците на IOTA възли (нодове) да управляват свои собствени сайтове или приложения за социални медии.

Официално обявявайки инициативата на 5-ти май, Society2 посочи, че досега не е имало основно приемане на децентрализирани социални медии. Като такъв, екипът на Society2 започна да работи върху базирана на IOTA библиотека (framework) DeSM, за да даде възможност за нов стандарт в поверителността, контрола и оперативната съвместимост на данните, споделяни между платформите на социалните медии.Бен Ройс, ръководител на отдела за развитие в Society2, каза:

„Framework-a на SOCIETY2 е много различен от съществуващите социални мрежи. Собственик на IOTA нод може да пусне сайт или приложение за социални медии толкова лесно, колкото да изтегли шаблон с отворен код."


Потребителите на Society2 ще могат да търгуват поверителността си в замяна на IOTA


Society2 обещава да даде възможност за поверителност и контрол на социалните медии, които до този момент не са достъпни за потребителите. Като част от усилията, Society2 планира да позволи на потребителите изрично да изберат нивото на поверителност, което искат, като използват като нужди микроплащания в криптовалутата на IOTA (MIOTA).

Ройс уточни, че Society2 ще се основава ексклузивно на framework-a на IOTA. Например, използвайки партньорските микроплащания на IOTA, платформата ще възнаграждава потребителите за това, че виждат реклами в Society2.

Той спомена:

„IOTA е единствената валута, която ще се поддържа от framework-a на Society2. IOTA е сърцевината на технологията на Society2, защото тя най-добре отговаря на нашите случаи на използване. Освен способността си да мащабира и способността си за сигурно прехвърляне на съобщения, IOTA дава възможност за P2P микроплащания без такси."


Society2 се надява да осигури децентрализирана библиотека за социални медии, работеща за Twitter

Наред с прилагането на криптовалутата IOTA като базова валута, захранваща нейната система, Society2 ще изгражда платформата си на базата на разпределената технология на IOTA. Проектът ще се основава на IOTA Streams - библиотека за криптографски приложения, разработвана от Фондация IOTA. По-конкретно, IOTA Streams ще даде възможност за криптиране и разпространение на съдържание в социалните медии. Освен това, Society2 ще внедрява технологията за "Децентрализирана идентичност" на IOTA.

След като официално стартира проекта и пусна уебсайта си тази седмица, Society2 очаква да предостави ранен прототип на своята система DeSM за обратна връзка от общността до Q3, 2020 г., заяви ръководителят на проекта Джоузеф Скиуес. Екипът на Society2, който от години е в общността IOTA, очаква тяхната библиотека да бъде използвана от медийни гиганти като Twitter. Скиуес каза:

"Twitter наскоро финансира независим екип, който изследва децентрализирания пейзаж на социалните медии за стандарт, който самият Twitter може в крайна сметка да използва. Framework ,като Society2, може да се превърне в подходящ кандидат за такава платформа."


Изпълнителният директор на Twitter, Джак Дорси, разкри, че компанията финансира специализиран екип за разработване на децентрализиран стандарт за социалните медии в края на 2019 г.

Society2 не е единствената фирма, която работи върху алтернативи, базирани на блокчейн, за традиционната социална медия. През октомври 2019 г. Дейвид Гелернтер, професор по компютърни науки в Йейл, и Роб Розентал, 19-годишен ветеран на Goldman Sachs, разкриха планове за въвеждане на нов проект на базиран на блокчейн конкурент на Facebook през 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Nikol МАЙ. 11, 2020 Всеки регистриран преминал KYC верификация на акаунта получава 30 000 CNG токена равни на 300$!За всеки регистриран потребител през вашият реферален линк получавате още 300$ в CNG токени.https://coinsbit.io/referral/4d5bfc3c-68c2-4a0d-a097-8f3b446af154
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света