НАЧАЛО Регулации

Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

ЮНИ. 28, 2018 22:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

Осемдесет и шест процента от ръководителите и инвеститорите в криптo компании искат индустрията да се саморегулира, сочи ново проучване, публикувано тази седмица.


В част от проучването за криптовалути през 2018 г., проведено от международната адвокатска кантора Foley & Lardner LLP, мнозинството от респондентите избраха Биткойн като основната криптовалута за транзакции в дългосрочен план.

Фирмата постави под въпрос общо 62 цифри през март и април тази година.

"Ние предпочитаме да водим пътя напред, отколкото да следваме", каза един изпълнителен директор за сегашните регулаторните въпроси в пространство.

Има много начини да работите с регулаторните органи и законодателните органи, за да се направят разумни закони и нормативни актове за крипто.

Общо 89% от респондентите видяха необходимостта от "формализирано" саморегулиране. Малко по-малко мнозинство смята, че тези формализирани стандарти трябва да имат регулаторен надзор от страна на властите.

По принцип въпросът за това как да се установи регулаторен ред при криптовалутите формира "загриженост" за участниците в проучването (72%), които цитират "липсата на правна сигурност", която продължава да съществува в много юрисдикции.

В други аспекти обаче мненията бяха по-нюансирани. В бъдеще Биткойн трябва да излезе на върха като средство за транзакции, твърдят 43%, докато 38% смятат, че Етериум трябва на свой ред да се превърне в любима инвестиция.

Резултатите дойдоха няколко месеца преди американските регулатори да намекнат, че нито Биткойн, нито Етериум не представляват ценни книжа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света