НАЧАЛО Регулации

Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

ЮНИ. 28, 2018 22:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

Осемдесет и шест процента от ръководителите и инвеститорите в криптo компании искат индустрията да се саморегулира, сочи ново проучване, публикувано тази седмица.


В част от проучването за криптовалути през 2018 г., проведено от международната адвокатска кантора Foley & Lardner LLP, мнозинството от респондентите избраха Биткойн като основната криптовалута за транзакции в дългосрочен план.

Фирмата постави под въпрос общо 62 цифри през март и април тази година.

"Ние предпочитаме да водим пътя напред, отколкото да следваме", каза един изпълнителен директор за сегашните регулаторните въпроси в пространство.

Има много начини да работите с регулаторните органи и законодателните органи, за да се направят разумни закони и нормативни актове за крипто.

Общо 89% от респондентите видяха необходимостта от "формализирано" саморегулиране. Малко по-малко мнозинство смята, че тези формализирани стандарти трябва да имат регулаторен надзор от страна на властите.

По принцип въпросът за това как да се установи регулаторен ред при криптовалутите формира "загриженост" за участниците в проучването (72%), които цитират "липсата на правна сигурност", която продължава да съществува в много юрисдикции.

В други аспекти обаче мненията бяха по-нюансирани. В бъдеще Биткойн трябва да излезе на върха като средство за транзакции, твърдят 43%, докато 38% смятат, че Етериум трябва на свой ред да се превърне в любима инвестиция.

Резултатите дойдоха няколко месеца преди американските регулатори да намекнат, че нито Биткойн, нито Етериум не представляват ценни книжа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света