НАЧАЛО Регулации

Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

ЮНИ. 28, 2018 22:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвеститорите искат индустрията да се саморегулира

Осемдесет и шест процента от ръководителите и инвеститорите в криптo компании искат индустрията да се саморегулира, сочи ново проучване, публикувано тази седмица.

 


В част от проучването за криптовалути през 2018 г., проведено от международната адвокатска кантора Foley & Lardner LLP, мнозинството от респондентите избраха Биткойн като основната криптовалута за транзакции в дългосрочен план.

Фирмата постави под въпрос общо 62 цифри през март и април тази година.

"Ние предпочитаме да водим пътя напред, отколкото да следваме", каза един изпълнителен директор за сегашните регулаторните въпроси в пространство.

Има много начини да работите с регулаторните органи и законодателните органи, за да се направят разумни закони и нормативни актове за крипто.

Общо 89% от респондентите видяха необходимостта от "формализирано" саморегулиране. Малко по-малко мнозинство смята, че тези формализирани стандарти трябва да имат регулаторен надзор от страна на властите.

По принцип въпросът за това как да се установи регулаторен ред при криптовалутите формира "загриженост" за участниците в проучването (72%), които цитират "липсата на правна сигурност", която продължава да съществува в много юрисдикции.

В други аспекти обаче мненията бяха по-нюансирани. В бъдеще Биткойн трябва да излезе на върха като средство за транзакции, твърдят 43%, докато 38% смятат, че Етериум трябва на свой ред да се превърне в любима инвестиция.

Резултатите дойдоха няколко месеца преди американските регулатори да намекнат, че нито Биткойн, нито Етериум не представляват ценни книжа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света