НАЧАЛО Други

Инвеститорите на кои криптовалути са 'най-разтревожени'?

ОКТ. 12, 2021 09:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвеститорите на кои криптовалути са 'най-разтревожени'?

Създаден с цел да изследва настоящите навици на инвеститорите и въздействието, което денонощната търговия с криптовалути може да окаже върху психичното здраве, The Sleep Judge проучи над 1,000 американци и разкри кои криптовалути причиняват най-голямо безпокойство.

Според популярния рецензент на продукти, свързани със съня, резултатите разкриват колко често американците проверяват своите инвестиции в крипто и как търговията с крипто влияе върху техния сън и взаимоотношения.


Загуба на сън заради крипто


Проучването разкри, че поколението, което е инвестирало най-много в криптовалута, е поколение X, като 70% от респондентите, родени от 1965 до 1980 г., се идентифицират като крипто инвеститори. Бейби бумърите и милениалите не изоставаха твърде много - съответно 68% и 67%. По-малко от половината от анкетираните от поколението Z в момента са инвестирани в крипто.


"Най-голямото разделение между поколенията стана очевидно, когато попитахме за причините за инвестиране в крипто“, се чете в доклада, разкривайки, че 57% от бейби бумърите са инвестирани в крипто за пенсиониране, докато 49% от милениалите са инвестирани, за да печелят пари бързо.


Резултатите разкриха също, че докато повечето крипто инвеститори проверяват своите инвестиции седмично, 50% от поколение Z е най-вероятно да проверяват пазара ежедневно.Почти 70% от неинвеститорите съобщават за добро до отлично качество на съня срещу около 63% от тези, които инвестират в крипто и, както показва проучването, има ясна връзка между количеството пари, които хората са инвестирали в крипто и колко добре са спали.


Тези, които са инвестирали по-малко от $1,000, съобщават за по-малко часове сън на нощ, отколкото тези с инвестиция, която е по-голяма от $1,000“, според доклада, като се добавя, че „може би тези с по-малко инвестиции са будни през нощта и се чудят как да увеличат своето портфолио или се тревожат за спад на пазара, който може да им причини загуби.


Инвеститорите на XRP, XLM и DOT съобщават за най-високите нива на тревожност


The Sleep Judge завърши проучването, като разгледа ефектите от търговията с крипто върху психичното здраве и взаимоотношенията на инвеститорите.


74% от бейби бумърите са загрижени за своите крипто инвестиции, следвани от милениалите (66%), поколение X (61%) и поколение Z (56%).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Как да балансираме крипто портфолиото си?


Според проучването, крипто инвеститорите се появяват като по-стресирани от инвестиционните рискове, отколкото традиционните инвеститори.


71% от крипто инвеститорите срещу 63.9% от традиционните инвеститори заявиха, че ще бъдат стресирани, ако всичките им инвестиции бъдат загубени.


"Разделяйки го по тип криптовалута, притежателите на Биткойн (BTC) бяха едновременно най-малко разтревожени и най-малко депресирани в сравнение с други притежатели на криптовалути. Търговците на Ripple (XRP), Stellar (XLM) и Polkadot (DOT) съобщават, че се чувстват най-разтревожени и депресирани“, се казва в доклада, като се добавя, че крипто инвеститорите са по-малко доволни от отношенията между съпрузи и родители/деца, отколкото тези, които не са инвестирали в крипто."Поради своята денонощна природа, търговията с крипто може да се превърне в зависимост за някои хора по същия начин като хазарта. Според скорошни изследвания екстремните върхове и спадове на инвестиционните пазари могат да причинят проблеми с психичното здраве като стрес, тревожност и депресия", се заключава в доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света