Home

Инвеститорите на дребно още странят от крипто пазара, но защо?

23.06.2024 15:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите на дребно още странят от крипто пазара, но защо?

В последно време инвеститорите на дребно проявяват значителна предпазливост към пазара на криптовалути. Това поведение е в рязък контраст с предишните цикли, когато тяхната ангажираност оказваше доста влияние върху динамиката на сектора.

Експертите предполагат, че настоящото нежелание на инвеститорите на дребно да се ангажират с крипто пазара може да повлияе на неговата траектория. Густаво Фариа, съосновател на Nosy, посочи няколко ключови показателя, които затвърждават идеята, че участието на инвеститорите на дребно все още е слабо:

Определяща характеристика на пиковете на цикъла на Биткойн е преобладаването на монетите, държани за по-малко от три месеца.

Понастоящем краткосрочните притежатели съставляват около 35% от реализираната горна граница, в сравнение с над 70% по време на предишни пазарни пикове. Това показва, че дългосрочните притежатели на Биткойн, често наричани “умни пари“, поддържат позициите си, допринасяйки за по-стабилна пазарна основа.

Графика на реализираната капитализация на Биткойн

Исторически погледнато, съотношението на изразходваните изходни печалби (SOPR) при краткосрочните притежатели е надвишавало 1.10 пункта по време на пазарните пикове. През този цикъл най-високата регистрирана стойност на SOPR е 1.05, което показва по-неутрална пазарна позиция.

Освен това Фариа смята, че настоящият пазар остава стабилен, което намалява вероятността от незабавен преход към мечи пазар и показва потенциал за по-нататъшен растеж.

SOPR на краткосрочните притежатели на Биткойн 

Антъни Сасано, независим преподавател на тема Етериум също подчерта липсата на широк пазарен растеж, който обикновено се дължи на участието на инвеститорите на дребно:

Търговията на дребно и новите пари не бяха и все още не са тук – [всичките движения идват] само ot стари крипто потребители…

2.5 months on from this and the total market cap of everything outside of the top 10 is down 40% (and everything outside of BTC and ETH is down 26%)

“Retail” and new money was and is still not here – it’s all just crypto natives doing max PvP https://t.co/Hs4d4yakvX

В подкрепа на това мнение крипто анализаторът Cyclop затвърди липсата на ентусиазъм в сектора на дребните търговци. Той посочи, че обемите на търговия са значително по-ниски, отколкото през 2021 г., въпреки по-високата цена на Биткойн. Анализаторът предполага, че тази липса на участие от страна на малките инвеститори показва, че пазарът все още не е достигнал спекулативната мания, наблюдавана в предишните цикли.

Cyclop заяви:

Обикновените хора все още не са в крипто сектора. Моите приятели не ми изпращат съобщения в WhatsApp. Майка ми не знае, че Биткойн е на исторически връх.

Обем на търговията с Биткойн

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.