НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Тъй като чакането за физически Биткойн ETF в САЩ се проточва, инвеститорите в Европа вече имат достъп до подобен продукт благодарение на една компания.

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ETP), подкрепен от физически биткойни.


ETP е донякъде подобен на борсово търгуван фонд (ETF), тъй като проследява представянето на базов актив или финансов инструмент. По-важното за традиционните инвеститори е, че тези финансови инструменти улесняват получаването на експозиция към крипто, без да се налага да държат самия актив. 


Листван на Deutsche Börse Xetra, немския фондов пазар за акции и борсово търгувани фондове, Invesco Physical Bitcoin ETP (BTIC) е 100% обезпечен от основния актив.


Invesco беше една от първите американски фирми, които кандидатстваха за ETF за Биткойн фючърси през август, скоро след като председателят на SEC Гари Генслер посочи предпочитание за такъв продукт, а не за физически ETF на Биткойн, обвързан с действителния актив.


Фирмата обаче реши да не подаде своето приложение за фючърси през октомври, позовавайки се на настояването на регулатора за 100% излагане на Биткойн фючърси наред с други причини.


Не Пропускай: Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

Коментирайки решението да се използва физически Биткойн ETP в Европа, а не продукт, базиран на Биткойн фючърси, Гари Бъкстон, ръководител на ETF и индексирани стратегии за EMEA в Invesco, заяви, че "физическият Биткойн е по-забележим пазар".


"Едно от нашите притеснения беше дълбочината на синтетичната ликвидност, както и какво може да направи с оценките с течение на времето и това е нещо, с което не се чувствахме напълно доволни", каза Бъкстон в интервю за ETF Stream.


Той също така разкри, че по BTIC се работи от средата на 2018 г., като Invesco "се опитва да структурира продукт, който изглежда, от институционална гледна точка, възможно най-близо до традиционен ETF".


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света