НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Съобщава се, че анализаторите от гиганта за инвестиционно банкиране Union Bank of Switzerland (UBS) споделиха алармиращо предупреждение.

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.


Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиентите, че плановете на Федералната резервна банка за повишаване на лихвените проценти ще направят Биткойн по-малко привлекателен за инвеститорите, които са купили BTC като средство за съхранение на стойност.


Според доклада, повишаването на лихвените проценти за борба с инфлацията ще намали привлекателността на криптовалутата като актив, който да се държи като буфер срещу намаляващата покупателна способност.


Анализаторите също така казват, че наличието на стимули от централната банка през 2020 и 2021 г. е ключов катализатор за изтласкването на крипто пазарите към по-големи висоти, но макроикономическият пейзаж ще се промени, след като лихвените проценти започнат да се повишават.


Не Пропускай: Купуват ли големите инвеститори по време на спада?

Крипто инвеститорите също са осъзнали, че Биткойн не представлява “по-добри пари” поради високата си волатилност и негъвкавост, причинени от ограниченото му предлагане, според доклада.


Анализаторите на UBS добавят, че недостатъците на блокчейн технологията ще намалят привлекателността на криптовалутите за инвеститорите. Според клиентската бележка, децентрализираният характер на блокчейн изисква всички възли или членове на мрежата да наблюдават и проверяват транзакциите за сметка на мащабируемостта.


Анализаторите на UBS също така казват, че регулациите представляват риск, тъй като биха могли да възпрат растежа на крипто индустрията. Според доклада “широко разпространените спекулации с крипто мрежите” ще предизвикат регулации, насочени към защита на потребителите и защита на финансовата стабилност.


Крипто секторите, които вероятно ще привлекат регулаторно внимание, включват стабилните монети и проектите за децентрализирано финансиране (DeFi), се твърди в доклада.


“[Големите] стабилни монети и [DeFi] проектите изглежда почти със сигурност ще се сблъскат с по-големи спънки от властите през следващите месеци.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

44 държави ще се срещнат в Салвадор, за да обсъдят Биткойн

В последващи туитове президентът обяви, че Централната банка на Сао Томе и Принсипи, Централната банка на Парагвай, Националната банка на Ангола, Банката на Гана, Банката на Намибия, Банката на Уганда...
МАЙ. 16, 2022 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света