НАЧАЛО Биткойн

Intuit получи патент за Биткойн транзакции чрез текстови съобщения

август 12, 2018 17:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Intuit получи патент за Биткойн транзакции чрез текстови съобщения

На Intuit е издаден патент, който описва метод, при който плащанията с Биткойн могат да се обработват чрез текстови съобщения. Патентът е подаден в Патентното ведомство на САЩ на 13-ти юни 2014 г.

Патентът описва система, която би позволила на двама потребители да завършат плащанията си чрез мобилните си телефони. Тя ще включва и „peer-to-peer виртуални парични мрежи“, където ще съхранява средствата на потребителите.

Патентът изброява различни начини за извършване на транзакция при получаване на искане за обработка на плащане. При първата опция ще се използва гласово повикване без отговор, за да се потвърди мобилният телефон. Във втория вариант ще се използва парола за достъп до потребителския акаунт.

След като данните бъдат потвърдени, системата ще провери дали платецът разполага с достатъчно средства, за да завърши плащането. В случай, че получателят няма виртуална сметка, системата ще създаде една и след това ще прехвърли средствата. Накрая получателят ще бъде уведомен с текстово съобщение.

Intuit стартира и услугата Bitcoin Quickbooks PayByCoin в партньорство с BitPay през 2014 г. Изображенията, показани в последния патент, също използват потребителски акаунти на BitPay, за да демонстрират BTC транзакции. Освен крипто, Intuit се фокусира и върху блокчейн технологията, като хоства лаборатория за иновации в Сан Франциско, за да проучи различните ѝ приложения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини