НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Интересът към Ripple е 2x по-висок от този към Етериум през 2019 г.

АПР. 13, 2019 17:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Интересът към Ripple е 2x по-висок от този към Етериум през 2019 г.

XRP, криптовалутата на Ripple, и Етериум (ETH) отдавна се борят помежду си за второто място след Биткойн (BTC), по отношение на пазарна капитализация.


Докато 2-то място бе заето хем от едната, хем от другата криптовалута в края на 2018 г., ETH остана на 2-ро място за цялата 2019 година.

Изглежда, че Етериум печели конкурса за популярност с текуща пазарна капитализация от над $ 17,5 милиарда в сравнение с $ 13,8 млрд. за XRP. Въпреки това, различно мерило, използвано за измерване на популярността на криптовалутите, ни дава различна перспектива.

Според Google Trends броят на потребителите в световен мащаб, които търсят термина Ripple, е много по-голям от броя на търсенията на Етериум през 2019 г., което показва по-голям общ интерес към Ripple.


От началото на 2019 г. интересът към XRP, измерен чрез Google търсения, е два пъти по-голям от интереса към Етериум. Но дали това би могло да се използва като показател за това, което предстои, когато бичият пазар се завърне с пълна сила?

Като изключим търсенията в Google, общият интерес към Ripple е забележително висок, тъй като феновете на XRP могат да се видят по всички социални медийни платформи като Twitter, Reddit и Telegram.

Следователно, тъй като крипто цените започват да нарастват отново, можем да очакваме, че стойността на XRP токенът ще нарасне, особено след като е имал относително слаба ценова активност в сравнение с другите криптовалути по време на последното нарастване.Твърде очевадно е, че според данните, Ripple изглежда доминира повече в страните от първия свят, докато Етериум е по-популярен в развиващите се страни.Петте -големи региона с най-много Google търсения за Ripple в низходящ ред са Австралия, Обединеното кралство, САЩ, Нова Зеландия и Дания. От другата страна, регионите с най-много Google търсения за Етериум в низходящ ред са Колумбия, Аржентина, Чили, Иран и Румъния.

Хората от страните от първия свят имат повече пари, които биха могли да инвестират, отколкото тези от развиващите се страни. Следователно може да се предположи, че мнозинството от тези хора, които търсят Ripple, вече са инвестирали в XRP или го обмислят. Ripple се стреми да наруши индустрията на преводите, така че, имигрантите, живеещи в страни от първия свят, може да търсят XRP с надеждата да намерят по-бърз и по-евтин начин да изпратят пари у дома.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Изгорените токени струват близо $800 милиона по текущи цени, но действителната сума в долари на изгарянето не е известна, тъй като Binance наскоро внедри нова система за изгарянето на BNB.До миналия м...
ЯНУ. 19, 2022 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.Оттогава токенът лек...
ЯНУ. 19, 2022 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света