НАЧАЛО Финтех

Интересът към Robinhood намалява, твърдят от JPMorgan

ОКТ. 4, 2021 08:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Интересът към Robinhood намалява, твърдят от JPMorgan

Изглежда брокерската апликация вече не е толкова популярна.

Показателите на Robinhood Markets Inc. за активните потребители и изтеглянията са се понижили през третото тримесечие, според анализатори от JPMorgan Chase & Co.


Комбинацията от по-малка търговска активност и приходи, плюс повече акции на Robinhood, които идват на пазара, означава, че цената на акциите поема сериозен удар, пишат Кенет Уортингтън и Саманта Трент от JPMorgan в бележка в сряда. Те прогнозират, че акциите на Robinhood могат да паднат с около 20% до края на годината.


Ние не виждаме растежа като устойчив и поставяме под въпрос способността на компанията да генерира конкурентни маржове”, пишат те.


Изтеглянията на приложението на Robinhood, прокси за откриване на сметки, са спаднали със 78% през третото тримесечие в сравнение с второто, заявиха анализатори на JPMorgan, позовавайки се на данни от Apptopia. В сравнение имаме спад от около 50% за Binance, Coinbase и други крипто приложения, които също се движеха в тенденцията за търговия на дребно.


Ежедневните активни потребители спаднаха с 40% през периода, в сравнение с 23% за крипто приложенията и 30% за Schwab, казаха те.


Robinhood е особено зависим от транзакциите за приходи, спадът на [дневните активни потребители] може да има по-силно изразено отрицателно въздействие”, пишат анализаторите.


Разбира се, акциите на Robinhood вече бяха ударени тази година от опасения за забавяне на търговията. Акциите потънаха през август, след като компанията предупреди за резултатите от третото тримесечие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър коментира 4 алткойна, излизащи от низходящ тренд

JPMorgan е с по-меча нагласа за Robinhood от другите на Уол Стрийт. Банката има единствената препоръка за продажба сред анализаторите, проследени от Bloomberg.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Франция със сериозни планове за CBDC

Над 500 институции във Франция са участвали в 10-месечен експеримент за тестване на CBDC, издаденa от Banque de France за сделки с държавни облигации, съобщи The Financial Times на 19-ти октомври.Проц...
ОКТ. 20, 2021 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

TradingView набира $298 милиона при оценка от $3 милиарда

Набирането оценява TradingView на $3 милиарда. Базираната в Лондон компания е събрала малко над $40 милиона преди най-новата си капиталова инжекция, като последното ѝ набиране беше през май 2018 г.Ста...
ОКТ. 17, 2021 10:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България е лидер в плащането с криптовалути

Това се вижда от доклад на Skrill, компания за дигитални плащания, която е част от Paysafe.38% от респондентите на проучване заявиха, че са инвестирали или купили криптовалута, а 84% са казали, че са ...
ОКТ. 13, 2021 16:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MoneyGram ще си партнира с най-големия конкурент на Ripple

Партньорството ще позволи на MoneyGram да използва USDC на Circle за уреждане на плащания и конвертиране на изплащания в местната валута на потребителя. Мрежата на MoneyGram ще бъде интегрирана с блок...
ОКТ. 7, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света