НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Интеграцията на Биткойн Кеш в Кипър

ЮЛИ. 31, 2018 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Интеграцията на Биткойн Кеш в Кипър
 

Поддръжниците на Биткойн Кеш наскоро се срещнаха с правителствени и финансови фигури от Кипър и работят по интегрирането на BCH с водещите процесори на плащания на острова до края на ноември.


За сделката се намекна в подкаст, организиран от Роджър Вер и Даниел Келман, както и от местен поддръжник на BCH, Диметриос Неоклеос.


До ноември ще имаме четири хиляди магазина, които приемат плащания с Биткойн Кеш.

Това обясни Неоклеос, добавяйки, че тези четири хиляди търговци представляват около 70% от търговците на острова.

Подкастът бе направен в Кипър, където Вер и Келман представят BCH на местните власти. "Говорихме с някои платежни оператори, които извършват плащания тип "Venmo" в Кипър и ЕС, и ние говорихме с тях за интегрирането на Биткойн Кеш", каза Келман, адвокат.

"Ако можем да интегрираме Биткойн Кеш", каза Келман, "Кипър може да стане Биткойн Кеш остров".

Срещнахме се с много държавни служители, включително и с президента...

Кипър приема много сериозно законодателството за блокчейн.

В Twitter, Келман сподели снимки на двустранната среща с президента Анастасиадес в президентския дворец в Никозия. Те също така създават портфейли за служители на правителството.

Макар че Вер и Келман не споделиха много подробности, обявяването може да бъде прелюдия към по-голямо осиновяване. Централната банка на Кипър не обработва транзакции с крипто, а криптовалутите са ограничени до местни посредници, банкомати или Revolut карти. Това обаче не спря кипърските граждани да проявят интерес.

Университетът в Никозия е едно от първите акредитирани висши учебни заведения, което приема криптовалути от своите студенти. Блокчейн инициативата на заведението предлага първата магистърска степен по блокчейн и разпределена счетоводна технология.

Bitcoin Cash също така откри "посолство" в Лимасол, втория по големина град в страната.

Преходът към крипто е особено подходящ, предвид неотдавнашната финансова история на Кипър. По време на икономическата криза през 2013 г. правителството отговори, като прехвърли загубите на банките на вложителите си. Банковата гаранция се превърна в поучителна история в кръговете за крипто. Това постави Биткойн в светлината на прожекторите като алтернатива на банките и други трети страни.Изображение от Cryptographer/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance Coin все по-близо до това да измести Етериум в топ 10 класацията

Към този момент BNB вече е достигнал малко над 40% от пазарната капитализация на Етериум, което означава, че цената на токенът ще трябва да се утрои оттук, за да измести основния си конкурент.През пос...
АПР. 12, 2021 22:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Tezos (XTZ) скача с 25%

Tezos отбеляза забележителни печалби през последните седем дни, тъй като цената на родната криптовалута, XTZ, скочи с около 25%.Това идва на фона на новините за пускането на тестовата мрежа Tenderbake...
АПР. 12, 2021 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Оракулът за Binance Smart Chain Orakuru стартира с редица одити

Orakuru, оракулски протокол за Binance Smart Chain, наскоро завърши успешна продажба на токени в платформата за набиране на средства KickPad. В началото имаше значително търсене на проекта, като ...
АПР. 12, 2021 15:13 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света