НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Интеграцията на Биткойн Кеш в Кипър

ЮЛИ. 31, 2018 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Интеграцията на Биткойн Кеш в Кипър

Поддръжниците на Биткойн Кеш наскоро се срещнаха с правителствени и финансови фигури от Кипър и работят по интегрирането на BCH с водещите процесори на плащания на острова до края на ноември.


За сделката се намекна в подкаст, организиран от Роджър Вер и Даниел Келман, както и от местен поддръжник на BCH, Диметриос Неоклеос.


До ноември ще имаме четири хиляди магазина, които приемат плащания с Биткойн Кеш.

Това обясни Неоклеос, добавяйки, че тези четири хиляди търговци представляват около 70% от търговците на острова.

Подкастът бе направен в Кипър, където Вер и Келман представят BCH на местните власти. "Говорихме с някои платежни оператори, които извършват плащания тип "Venmo" в Кипър и ЕС, и ние говорихме с тях за интегрирането на Биткойн Кеш", каза Келман, адвокат.

"Ако можем да интегрираме Биткойн Кеш", каза Келман, "Кипър може да стане Биткойн Кеш остров".

Срещнахме се с много държавни служители, включително и с президента...

Кипър приема много сериозно законодателството за блокчейн.

В Twitter, Келман сподели снимки на двустранната среща с президента Анастасиадес в президентския дворец в Никозия. Те също така създават портфейли за служители на правителството.

Макар че Вер и Келман не споделиха много подробности, обявяването може да бъде прелюдия към по-голямо осиновяване. Централната банка на Кипър не обработва транзакции с крипто, а криптовалутите са ограничени до местни посредници, банкомати или Revolut карти. Това обаче не спря кипърските граждани да проявят интерес.

Университетът в Никозия е едно от първите акредитирани висши учебни заведения, което приема криптовалути от своите студенти. Блокчейн инициативата на заведението предлага първата магистърска степен по блокчейн и разпределена счетоводна технология.

Bitcoin Cash също така откри "посолство" в Лимасол, втория по големина град в страната.

Преходът към крипто е особено подходящ, предвид неотдавнашната финансова история на Кипър. По време на икономическата криза през 2013 г. правителството отговори, като прехвърли загубите на банките на вложителите си. Банковата гаранция се превърна в поучителна история в кръговете за крипто. Това постави Биткойн в светлината на прожекторите като алтернатива на банките и други трети страни.Изображение от Cryptographer/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Топ 5 алткойна с висок потенциал за 2022 г.

В ново интервю с Джесика Уокър от CoinMarketCap, Пал казва, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) действат като “базови инвестиции”, всяка по своя собствена причина.“Разглеждам го от гледна точка на мрежов...
ЯНУ. 16, 2022 15:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с почти 400% след листинг на Coinbase

PolySwarm (NCT) е проект за откриване на заплахи и зловреден софтуер, който беше изброен от Coinbase Pro в сряда, заедно с алткойните Inverse Finance (INV), Liquity (LQTY), Propy (PRO).След това всичк...
ЯНУ. 16, 2022 00:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два протокола от първи слой се насочват към нови върхове

Крипто анализаторът, известен под псевдонима Smart Contracter, каза на своите 201,800 последователи в Twitter, че собствените токени на блокчейн платформите Harmony (ONE) и Fantom (FTM) се стремят да ...
ЯНУ. 16, 2022 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

Според блокчейн данни, Tether замрази USDT на стойност над $150 милиона на 13-ти януари. Това не е първият път, в който Tether замразява средства по този начин, като това често създава притеснения сре...
ЯНУ. 14, 2022 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света