НАЧАЛО Други

Институционален инвеститор: Крипто ще струва трилиони

септември 23, 2018 20:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционален инвеститор: Крипто ще струва трилиони

След като напусна позицията си като изпълнителен директор на хедж фонда на Point Steven Cohen, Травис Клинг реши да създаде свой собствен крипто фокусиран фонд.

Това беше голямо и бичи съобщение тогава, но все още не беше достатъчно, за да се спаси крипто пазара, който се срина само месец по-късно.

Следващите девет месеца бяха почти изцяло управлявани от мечките, което донесе много вреди на крипто света. Все пак, според нови доклади, Клинг никога не се е отказал от този проект и изглежда, че най-накрая ще бъде готов да стартира новия хедж фонд през следващия месец. Датите още не са определени и е възможно пускането на фонда да започне скоро – след около две седмици.

Фондът се очаква от доста време и според това, което е известно, ще се намира в Делауеър. Някои доклади дори успяха да разберат, че името на фонда ще бъде „Ikigai“. Докато никой не е сигурен кога ще бъде пуснат фонда, е известно, че това ще стане през октомври.

Първоначално фондът ще бъде подкрепен от известно количество капитал, който неназованите партньори на Клинг са инвестирали. Въпреки това, по-нататък, след като проектът стартира правилно развитието си, Клинг планира да търси допълнителни инвеститори. Освен това той ще добави 15 млн. долара на 1-ви ноември, според докладите.

В крайна сметка, до средата на 2019 г., Клинг се надява, че фондът ще нарасне и ще се разшири до около 100 милиона долара. Той дори очаква, че рисковият клон на Ikigai ще нарасне до 33 млн. долара в инвестиран капитал. Що се отнася до чуждестранните инвеститори, заинтересовани от фонда, те ще могат да разпределят капитал чрез инвестиционно средство, базирано на Каймановите острови.

Клинг заяви, че очаква това да се превърне в много трилионен клас активи, който ще се разшири.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене