НАЧАЛО Други

Институционален инвеститор: Крипто ще струва трилиони

СЕП. 23, 2018 20:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Институционален инвеститор: Крипто ще струва трилиони

След като напусна позицията си като изпълнителен директор на хедж фонда на Point Steven Cohen, Травис Клинг реши да създаде свой собствен крипто фокусиран фонд.


Това беше голямо и бичи съобщение тогава, но все още не беше достатъчно, за да се спаси крипто пазара, който се срина само месец по-късно.


Следващите девет месеца бяха почти изцяло управлявани от мечките, което донесе много вреди на крипто света. Все пак, според нови доклади, Клинг никога не се е отказал от този проект и изглежда, че най-накрая ще бъде готов да стартира новия хедж фонд през следващия месец. Датите още не са определени и е възможно пускането на фонда да започне скоро - след около две седмици.

Фондът се очаква от доста време и според това, което е известно, ще се намира в Делауеър. Някои доклади дори успяха да разберат, че името на фонда ще бъде "Ikigai". Докато никой не е сигурен кога ще бъде пуснат фонда, е известно, че това ще стане през октомври.

Първоначално фондът ще бъде подкрепен от известно количество капитал, който неназованите партньори на Клинг са инвестирали. Въпреки това, по-нататък, след като проектът стартира правилно развитието си, Клинг планира да търси допълнителни инвеститори. Освен това той ще добави 15 млн. долара на 1-ви ноември, според докладите.

В крайна сметка, до средата на 2019 г., Клинг се надява, че фондът ще нарасне и ще се разшири до около 100 милиона долара. Той дори очаква, че рисковият клон на Ikigai ще нарасне до 33 млн. долара в инвестиран капитал. Що се отнася до чуждестранните инвеститори, заинтересовани от фонда, те ще могат да разпределят капитал чрез инвестиционно средство, базирано на Каймановите острови.

Клинг заяви, че очаква това да се превърне в много трилионен клас активи, който ще се разшири.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света