НАЧАЛО Биткойн

Институционалните инвеститори трупат Биткойн след спада – Glassnode

юни 13, 2022 21:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалните инвеститори трупат Биткойн след спада – Glassnode

Съоснователите на водещата фирма за блокчейн анализи Glassnode разкриха, че институционалните инвеститори трупат Биткойн, докато BTC се търгува под нивото от $30,000.

В последния бюлетин на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман споделиха, че според седмичните притоци на криптовалути, институционалните инвеститори поглъщат Биткойн, докато той продължава да показва признаци на слабост.


“Това, което е интересно да се наблюдава, е, че търсенето на експозиция към Биткойн на традиционните пазари се засили. След притока на $69 милиона към Биткойн, който се случи на [30-ти май], капиталовите потоци почти се удвоиха миналата седмица, тъй като институционалните инвеститори изкупуваха слабостта с отстъпка.”Макар съоснователите на Glassnode да твърдят, че търсенето на Биткойн от страна на дългосрочните притежатели е по-слабо, като има натиск от страна на продавачите при краткосрочните, те подчертават, че BTC се справя по-добре от алткойните, имайки предвид настоящите пазарни настроения.


“Биткойн се представи по-добре от алткойните, тъй като инвеститорите търсят сигурност в крипто пространството в условията на пазар, предизвикан от страх.”

НЕ ПРОПУСКАЙ: Пазарно отдръпване изглежда неизбежно, твърди анализатор

Ръководителите на Glassnode също така казаха, че рисковите капиталисти (VC) продължават да наливат пари в крипто пространството въпреки мрачния макроикономически фон.


“Подобен апетит се забелязва и на пазара на рисков капитал, тъй като от началото на годината досега привлечените капитали са 63% от 2020 г. ($19.7 милиарда спрямо $31.2 милиарда). 

Това продължаващо ускоряване на интереса на VC засилва теорията за Биткойн и криптовалутите като алтернативен рисков инвестиционен клас в период на отслабващ икономически растеж, който оказва влияние върху скъпо оценените печалби на Nasdaq и S&P 500.


Имайте предвид: дори когато цената на Биткойн се държи като цената на технологична акция, основната структура на Биткойн – неподкупен, ограничен актив, който е отворен за всеки индивид – е фундаментален диверсификатор за всеки портфейл и институционалните инвеститори изглежда все повече осъзнават това.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене