НАЧАЛО Крипто Крими

Instagram крипто рекламата с Ким Кардашиян предизвиква критики от финансов регулатор

СЕП. 9, 2021 19:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Instagram крипто рекламата с Ким Кардашиян предизвиква критики от финансов регулатор

Ръководителят на финансовия надзор на Обединеното кралство посочи реклама в Instagram, публикувана от Ким Кардашиян, която популяризира Ethereum Max, в реч, предупреждаваща за рисковете от “спекулативни” криптовалути.

Чарлз Рандел, председател на британския орган за финансово поведение, заяви в реч в понеделник, че Кардашиан е помолила повече от 250 милиона последователи в Instagram да “спекулират с крипто токени, като се присъединят към общността на Ethereum Max”.


Той добави, че публикацията “може да е била финансовата промоция с най-големия обхват в историята”.


Рандел призна, че Кардашиян е сигнализирала, че публикацията е реклама, в съответствие с правилата на Instagram.


Но тя не била длъжна да разкрива, че Ethereum Max - да не се бърка с Етериум - е спекулативен цифров токен, създаден преди месец от неизвестни разработчици - един от стотиците такива токени, които изпълват крипто борсите”, каза Рандел на международния симпозиум по икономическа престъпност в Кеймбридж.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Парламентът на Украйна приема закон за криптовалутите

Рандел каза, че макар да не може да каже дали Ethereum Max е измама или не, той посочва, че “на инфлуенсърите им се плаща от измамници, за да помогнат да изпомпват нови токени на гърба на чисти спекулации”.


Той добави, че някои влиятелни лица са популяризирали криптовалути, за които се оказа, че дори не съществуват.


‘Бъдете готови да загубите всичките си пари’


Рандел подчерта, че няма активи или парични потоци в реалния свят, които да подкрепят стойността на криптовалутите, дори в случай на по-утвърдени такива като Биткойн.


Той обясни, че тези токени съществуват само “от няколко години”, така че инвеститорите не са видели как се представят през пълен пазарен цикъл.


В допълнение, Рандел подчерта, че те не са регулирани от FCA, нито са обхванати от Схемата за компенсиране на финансови услуги във Великобритания, която предлага възстановяване на загуби от определени инвестиции или други финансови продукти.


Ако ги купите, трябва да сте готови да загубите всичките си пари”, заяви Рандел.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света