НАЧАЛО Други

Иновативни фючърсни договори на нов стартъп

АВГ. 4, 2018 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иновативни фючърсни договори на нов стартъп

Нов стартъп, създаден от една от най-големите финансови институции на Уолстрийт, има за цел да доведе Биткойн до Starbucks и да въведе новаторски фючърсен договор за криптовалути.

 Intercontinental Exchange (ICE), собственик на Нюйоркската фондова борса и някои от най-големите фючърсни пазари, заяви, че пуска стартъп, наречен Bakkt в сътрудничество с технологичния гигант Microsoft. Bakkt има за цел да създаде регулирана, глобална екосистема за цифрови активи.

Както съобщава Bloomberg, новата компания се стреми да "въведе през ноември еднодневен фючърсен договор, който се различава от дериватите, които вече са предложени от американските конкуренти CME Group Inc. и Cboe Global Markets Inc., защото са физически доставени, което означава, че собствениците на договора ще получат Биткойн, а не пари, след изтичане на срока."


Фючърсният договор първо ще трябва да бъде одобрен от Commodity Futures Trading Commission (CFTC), регулаторната агенция за пазари на фючърсни пазари.


Плановете за стартиране на търговията на дребно са също толкова смели. Bakkt ще позволи на потребителите на Starbucks да похарчат Биткойн за фрапучинота, бели моки и всичко останало.

Този ход е предназначен да интегрира Биткойн в ежедневието, което го прави основен вариант за плащане в национален мащаб в най-големия търговец на дребно. Неговата реализация цели да създаде Биткойн като валута, която функционира като пари, заглушавайки нарушителите, които посочват ограничената роля на BTC като начин на плащане.

"Като водещ търговец на дребно Starbucks ще играе централна роля при разработването на практични, надеждни и регулирани приложения за потребителите, които да конвертират цифровите си активи в щатски долари за използване в Starbucks", каза Мария Смит, вицепрезидент на "Партньорства и плащания" на Starbucks. "Като лидер в Mobile Pay към нашите повече от 15 милиона членове на Starbucks Rewards, компанията се ангажира с иновации за разширяване на възможностите за плащане за нашите клиенти."

Bakkt планира да влезе в огромната аудитория oт поколение Y, която управлява цифровата икономика. Като направи Биткойн достъпен за нови инвеститори, които просто изграждат своите 401к, Bakkt може едновременно да донесе ликвидност и сигурност на пазара, като понижи прословутата нестабилност на BTC.

Bakkt иска да стартира новите си фючърси през ноември. Що се отнася до Starbucks, няма официална дата за пристигането на Биткойн.

Изображение от Shutterstock

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Големите пари си променят мнението за Биткойн

Към момента, според шефа на най-голямата фирма за управление на активи, Биткойн все още е "тънък пазар"."Биткойн привлече вниманието и въображението на много хора. Все още непроверен, доста малък паза...
ДЕК. 3, 2020 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solarisbank се насочва към европейска експанзия през 2021 г.

Базираното в Берлин стартиращо предприятие използва така наречения модел "банкиране като услуга", позволяващ на партньори като южнокорейската фирма Samsung Electronics да предлагат маркови сметки и фи...
ДЕК. 2, 2020 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase помага на големи компании да диверсифицират с крипто

Използвайки усъвършенствани възможности за изпълнение, водеща крипто платформа за посредничество и извънборсово бюро, Coinbase успяха да закупят значително количество Биткойн от името на MicroStrategy...
ДЕК. 2, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света