НАЧАЛО Други

Иновативни фючърсни договори на нов стартъп

АВГ. 4, 2018 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иновативни фючърсни договори на нов стартъп

Нов стартъп, създаден от една от най-големите финансови институции на Уолстрийт, има за цел да доведе Биткойн до Starbucks и да въведе новаторски фючърсен договор за криптовалути.Intercontinental Exchange (ICE), собственик на Нюйоркската фондова борса и някои от най-големите фючърсни пазари, заяви, че пуска стартъп, наречен Bakkt в сътрудничество с технологичния гигант Microsoft. Bakkt има за цел да създаде регулирана, глобална екосистема за цифрови активи.

Както съобщава Bloomberg, новата компания се стреми да "въведе през ноември еднодневен фючърсен договор, който се различава от дериватите, които вече са предложени от американските конкуренти CME Group Inc. и Cboe Global Markets Inc., защото са физически доставени, което означава, че собствениците на договора ще получат Биткойн, а не пари, след изтичане на срока."


Фючърсният договор първо ще трябва да бъде одобрен от Commodity Futures Trading Commission (CFTC), регулаторната агенция за пазари на фючърсни пазари.


Плановете за стартиране на търговията на дребно са също толкова смели. Bakkt ще позволи на потребителите на Starbucks да похарчат Биткойн за фрапучинота, бели моки и всичко останало.

Този ход е предназначен да интегрира Биткойн в ежедневието, което го прави основен вариант за плащане в национален мащаб в най-големия търговец на дребно. Неговата реализация цели да създаде Биткойн като валута, която функционира като пари, заглушавайки нарушителите, които посочват ограничената роля на BTC като начин на плащане.

"Като водещ търговец на дребно Starbucks ще играе централна роля при разработването на практични, надеждни и регулирани приложения за потребителите, които да конвертират цифровите си активи в щатски долари за използване в Starbucks", каза Мария Смит, вицепрезидент на "Партньорства и плащания" на Starbucks. "Като лидер в Mobile Pay към нашите повече от 15 милиона членове на Starbucks Rewards, компанията се ангажира с иновации за разширяване на възможностите за плащане за нашите клиенти."

Bakkt планира да влезе в огромната аудитория oт поколение Y, която управлява цифровата икономика. Като направи Биткойн достъпен за нови инвеститори, които просто изграждат своите 401к, Bakkt може едновременно да донесе ликвидност и сигурност на пазара, като понижи прословутата нестабилност на BTC.

Bakkt иска да стартира новите си фючърси през ноември. Що се отнася до Starbucks, няма официална дата за пристигането на Биткойн.

Изображение от Shutterstock

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света