НАЧАЛО Финтех

Иновативен DeFi проект предлага нов начин за търговия на крипто пазара

ЯНУ. 11, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Иновативен DeFi проект предлага нов начин за търговия на крипто пазара

Проект за децентрализирано финансиране (DeFi) се готви да дебютира токен, който има за цел да позволи на потребителите да уловят стойността на целия крипто пазар от 1 трилион долара.

 

Водени от разработчика на Ethereum 2.0 и основателя на Prysmatic Labs Престън Ван Луун и Джо Стикко, Cryptex ще започне да пуска основната мрежа на своя токен TCAP това тримесечие.


Компанията вече е наредила 500 потребители за своя testnet, включително редица доставчици на ликвидност в САЩ.


В известен смисъл проектът се стреми да се възползва от по-широка тенденция, която се развива в дигиталното пространство на активите: предлага продукт, който осигурява излагане на широк спектър от крипто активи. TCAP улавя стойността на повече от 2,000 токена и се движи в съответствие с по-широкия пазар.


Понастоящем S&P Global и Cboe Global Markets поставят основите за нови индексни продукти, които биха предоставили на инвеститорите излагане на пазара.


Cryptex твърди, че предлагането му е уникално децентрализирано, като се има предвид, че данните за цените, които формират цената на токена, са получени от оракули на Chainlink. Използвайки тези оракули, Cryptex е в състояние да обединява данни от няколко доставчици на данни в един интелигентен договор.


Красотата на работата с Chainlink е, че ни предоставят децентрализирани данни за общата крипто пазарна капитализация, които чрез интелигентния договор TCAP след това можем алгоритмично да съпоставим по верига с обезпечение на кръстосани активи за създаване не само на първоначалния ни TCAP токен, но и на предстояща гама от напълно децентрализирани финансови токени, подкрепени с данни, за цялата екосистема”, коментира Стикко.


С поглед към бъдещето, проектът планира да пусне множество токени, обвързани с метрики като доминантност на пазара на Биткойн, 24-часови обеми на търговия, ETH хеш-рейта и ETH газ.


Търговските бюра, които са изразили интерес към търговията с токена, виждат възможност за арбитраж.


Копаенето на TCAP ще предостави възможности за арбитраж на пуловете на UNI в зависимост от цената на TCAP там, което, както знаете, също ще има елемент на търсене и предлагане”, добави Стикко.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

DeFi секторът бележи ръст от 827% за близо 6 месеца

Децентрализираното финансиране (DeFi) е бързо развиващ се сектор на крипто пазара и представлява около 2% от общата пазарна капитализация от $1,04 трилиона. DeFiPulse предоставя данни за различни типо...
ЯНУ. 20, 2021 10:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs 'скоро' ще навлезнат в пространството на криптовалутите

На въпрос за таймингът, източникът на Goldman каза, че плановете за попечителство на банката ще станат "явни скоро".Искането на информация за попечителство на дигитални активи от страна на Goldman Sac...
ЯНУ. 17, 2021 23:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сделката на VISA за Plaid отпада

Предложената сделка беше обявена преди година, но през ноември DOJ заведе дело за блокиране на придобиването с антитръст основание.В изявление, обявяващо прекратяването на сливането във вторник, главн...
ЯНУ. 16, 2021 14:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света