НАЧАЛО Други

ING: Интересът към крипто ще се удвои (поне)

ЮНИ. 26, 2018 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ING: Интересът към крипто ще се удвои (поне)

Според ново проучване от холандския мултинационален банков и финансов гигант ING интересът към криптовалутите се очаква да се удвои.


Интересните констатации идват от частта "Cracking the Code on Cryptocurrency”  от шестия годишен доклад на ING International Survey Mobil Banking. Международното проучване обхваща почти 15,000 души в 13 европейски страни, в допълнение към САЩ и Австралия.

При разглеждане на резултатите от проучването е ясно, че интересът към криптовалутите се очаква да нарасне - потенциално "повече от два пъти". ING отбелязват следното:

Шестдесет и шест процента от хората в Европа казват, че са чували за криптoвалута. По-малко от един на всеки 10 (9%) притежават. Около 16% казват, че очакват да го притежават в бъдеще, което предполага, че усвояването може да се удвои. Като се има предвид, че една трета от тези в Европа (34%) все още не са чували за криптовалутите, потенциалът за растеж може да бъде дори по-висок.Междувременно приблизително една трета от хората в Европа (35%) вярват, че криптовалутите като Биткойн са бъдещето на онлайн разплащанията. Не е изненадващо, че това представлява значително увеличение от 2015 г. Освен това 30% от анкетираните в Европа ще обмислят използването на криптовалути за международни покупки, направени онлайн.

Разбира се, не всеки европеец се интересува от крипто. Около половината от анкетираните отбелязаха своето нежелание да променят начина, по който в момента плащат за стоки и услуги, въпреки че някои от тях заявиха, че биха могли да използват нещо като Биткойн за еднократни плащания.

15% от анкетираните европейци заявиха, че биха обмислили да получават заплати в Биткойн или други криптовалути.

Констатациите на ING доведоха Джесика Екстън, поведенчески учен от ING, до заключението, че интересът към криптовалутите вероятно ще нараства с течение на времето. Тя обясни:

Криптовалутите остават абстрактна инвестиция за мнозина, но може да има повече апетит за цифровите валути, отколкото някои биха предположили. Въз основа на нашето проучване, собствеността върху криптовалути може да се удвои в бъдеще - въпреки че не знаем кога.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света