НАЧАЛО Регулации

Индия с регулация за крипто от другия месец

НОЕ. 21, 2018 09:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия с регулация за крипто от другия месец

Индийското правителство се доближава до окончателното решение за това как криптовалутите ще бъдат регулирани след като панелът, създаден за изготвяне на правилата, потвърди, че документa трябва да бъде готов до следващия месец.


Според местната информационна агенция QuartzIndia, правителството на Narendra Modi е подало контра-клетвена декларация до Върховния съд на Индия, който понастоящем изслушва дело между собствениците на крипто борси и индийското правителство.

Групата собственици на обмени обвинява правителството и централната банка (RBI), че задушават крипто екосистемата, като заповядаха на всички банки в страната да спрат да се занимават с крипто активи.

На по-ранно съдебно заседание на 25-ти октомври, Върховният съд нареди на правителството и на резервната банка на Индия да представят клетвена декларация, която ще изясни политиката им за криптовалутите.


Правителството на Индия и RBI изясняват нещата.


Представената в момента клетвена декларация гласи, че "понастоящем се полагат сериозни усилия за подготовка на доклад и законопроект за виртуалните валути, използването на DLT във финансовата система и рамката за цифрови валути в Индия".

Очаква се докладът да стигне до бюрото на Междуведомствения комитет на Индия (IMC) до края на следващия месец, докато ще се проведат две срещи за обсъждане на доклада. Ръководителят на Комитета, Субхаш Чандра Гарг, също предложи като цел март 2019 г., за пускане на новите регламенти за индийската крипто промишленост.

Големият въпрос би бил дали проектът ще бъде благоприятен или неблагоприятен за индустрията, когато окончателно бъде пуснат.

Междувременно, случаят между индийското правителство, RBI и операторите на крипто борси в Индия най-вероятно ще се проточи, докато не бъде изяснена регулаторната несигурност. Според доклада следващото, заседание на съда е на 20-ти ноември.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн

Хавиер Аргуета, юрисконсулт на президента, заяви пред AFP:Ако човек има активи в Биткойн и прави високи печалби, няма да има данък. Това (се прави) очевидно за насърчаване на чуждестранните инвестиции...
СЕП. 14, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света