НАЧАЛО Други

Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

МАЙ. 20, 2018 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

Върховният съд на Индия реши, че във всеки по-висш съд на Индия не може да се подават петиции срещу кръглата маса на 6-ти април от резервната банка на Индия (RBI) за прекратяване на всички сделки с криптовалути, според местната изложба Inc42.

 


Позовавайки се на публикация в Twitter на 17-ти май от екип от индийски адвокати, участващи в крипто регулаторния анализ, Inc42 съобщава, че Върховният съд е отказал да спре забрана за крипто на RBI и е постановил, че не могат да се подават други петиции срещу забрана на RBI във всеки Върховен съд. Съдът също така съобщава за следващата дата на изслушване за съществуващите петиции за 20-ти юли 2018 г.

Миналата седмица Върховният съд отказа да издаде съдебно разпореждане, поискано от 11 различни свързани с крипто предприятия, срещу решението на RBI, като новият съдебен случай е насрочен за 17-ти май. В tweet на юридическия екип се добавя, към решението на Върховния съд на 17-ти май, всяко от висящите предстоящи жалби за борба на RBI с криптото, ще бъдат прехвърлени на Върховния съд.

В края на април Върховният съд на Делхи също извести пред резервната банка, Министерството на финансите и Съвета за данъка върху стоките и услугите (GST), които твърдят, че решението за прекратяване на крипто сделките е нарушило конституцията.

Общественият протест срещу забраната включваше онлайн петиция за "Поставяне на Индия в челните редици на Blockchain Applications Revolution (революционни блокчейн приложения)", която събра над 44 000 подписа. Американският милиардер и инвеститор Тим Дрейпър спомена забраната като "огромна грешка", която може да доведе до изтичане на мозъци в страната.

Въпреки липсата на толерантност към децентрализираните криптовалутии, според RBI се очаква да бъде издадена собствена цифрова централна банка (CBDC). RBI е създала междуведомствена група, която да проучи потенциалните предимства на CBDC.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Grayscale купува още MANA, LPT, LINK, FIL

Grayscale купува повече алткойни за своите тръстовеГолемият криптовалутен фонд Grayscale купи още алткойни, за да добави към наскоро пуснатите си крипто тръстове - MANA, LPT, FIL и LINK.Покупките са н...
МАЙ. 8, 2021 20:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale отчита загуба за Q1

Според 10-Q декларацията, тръста увеличава своите BTC до 654,600, което е с 8% повече от края на 2020 г. Компанията заяви, че общата стойност на притежаваните от нея BTC е над $38,4 милиарда, кое...
МАЙ. 7, 2021 20:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

‘DeFi отприщи вълна от иновации’ - вестник на Федералната банка на САЩ

DeFi е общото име за сложно преплетена мрежа от децентрализирани приложения (DApps) и платформи, базирани на интелигентните договори на Етериум. Основната идея, която стои зад екосистемата, е да се съ...
МАЙ. 7, 2021 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бум на броят на битоматите по целия свят

От само 7,756 през май 2020 г. автоматите, поддържащи различни криптовалути, достигнаха 19,452 към май 2021 г.По-голямата част от машините се намират в САЩ. Броят на криптоматите, инсталирани в страна...
МАЙ. 7, 2021 17:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света