НАЧАЛО Други

Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

МАЙ. 20, 2018 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийският Върховен Съд оставя забраната за търговия с криптовалути

Върховният съд на Индия реши, че във всеки по-висш съд на Индия не може да се подават петиции срещу кръглата маса на 6-ти април от резервната банка на Индия (RBI) за прекратяване на всички сделки с криптовалути, според местната изложба Inc42.


Позовавайки се на публикация в Twitter на 17-ти май от екип от индийски адвокати, участващи в крипто регулаторния анализ, Inc42 съобщава, че Върховният съд е отказал да спре забрана за крипто на RBI и е постановил, че не могат да се подават други петиции срещу забрана на RBI във всеки Върховен съд. Съдът също така съобщава за следващата дата на изслушване за съществуващите петиции за 20-ти юли 2018 г.

Миналата седмица Върховният съд отказа да издаде съдебно разпореждане, поискано от 11 различни свързани с крипто предприятия, срещу решението на RBI, като новият съдебен случай е насрочен за 17-ти май. В tweet на юридическия екип се добавя, към решението на Върховния съд на 17-ти май, всяко от висящите предстоящи жалби за борба на RBI с криптото, ще бъдат прехвърлени на Върховния съд.

В края на април Върховният съд на Делхи също извести пред резервната банка, Министерството на финансите и Съвета за данъка върху стоките и услугите (GST), които твърдят, че решението за прекратяване на крипто сделките е нарушило конституцията.

Общественият протест срещу забраната включваше онлайн петиция за "Поставяне на Индия в челните редици на Blockchain Applications Revolution (революционни блокчейн приложения)", която събра над 44 000 подписа. Американският милиардер и инвеститор Тим Дрейпър спомена забраната като "огромна грешка", която може да доведе до изтичане на мозъци в страната.

Въпреки липсата на толерантност към децентрализираните криптовалутии, според RBI се очаква да бъде издадена собствена цифрова централна банка (CBDC). RBI е създала междуведомствена група, която да проучи потенциалните предимства на CBDC.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Все повече големи инвеститори намират цифровите активи за привлекателни

Проучването изследва 408 американски, 299 азиатски, 393 европейски инвеститори относно тяхното инвестиционно поведение и възглед за цифрови активи като криптовалутите.От участниците в проучването 312 ...
СЕП. 17, 2021 19:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо общата заключена стойност в Arbitrum скочи с 2,500%?

Според данни на L2Beat, на 17-ти септември, TVL (обща заключена стойност) на протоколите от втори слой на Етериум е достигнала $3.6 милиарда. Arbitrum има най-голямото количество заключени средства, к...
СЕП. 17, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на OpenSea напуска заради търговия с вътрешна информация на NFT-та

По-рано тази седмица потребителите на Twitter сигнализираха за съмнителна транзакционна дейност, включваща Нейт Частейн, ръководител на продуктите в OpenSea, пред компанията.Частейн не отговори на иск...
СЕП. 17, 2021 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света