НАЧАЛО Регулации

‘Имаме нужда от нови правила за крипто’ – Джером Пауъл

март 24, 2022 15:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Имаме нужда от нови правила за крипто’ – Джером Пауъл

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл подчерта в сряда, че технологичната трансформация е тук, за да остане във финансовия сектор и че ще са необходими нови регулации.

Пауъл разкри каква е представата за това как Съединените щати ще управляват пазара по време на презентация на срещата на върха за иновации на Bank of International Settlements относно цифровите валути на централната банка.

Дигиталната ера не беше взета предвид при създаването на нашите настоящи регулаторни структури”, каза служителят на Фед.

Ще има ревизии на настоящите закони и разпоредби, както и създаване на изцяло нови правила и структура, ако централните банки, стабилните монети и цифровите валути трябва да бъдат приложени”, каза той по време на дискусия на кръгла маса за CBDC на срещата на върха на BISI.

Не пропускай: Тайланд забранява транзакции с криптовалути

Пауъл коментира потенциални заплахи

Пауъл отбеляза, че нововъзникващите форми на цифрови пари, като криптовалути и стабилни монети, представляват заплаха за финансовата система на САЩ и ще наложат приемането на допълнителни мерки за защита на потребителите.

Той потвърди позицията си, че криптовалутата трябва да се придържа към предпоставката “същата дейност, същата регулация”. Той предложи регулиране на издателите на стабилните монети, като банките, през октомври 2021 г.

Стабилните монети функционират подобно на фондовете на паричния пазар. Те са подобни на банковите депозити… и е разумно да бъдат контролирани по подобен начин, същата дейност, същата регулация”, заключи той.

Не пропускай: Ето какво разкриват движенията на най-големите Биткойн инвеститори

Децентрализираните финанси в контекста на съществуващата финансова система

Въпреки това председателят на Фед призна, че разпределената технология и DeFi имат потенциал да подобрят ефективността на платежната система и да насърчат по-конкурентоспособен финансов сектор.

Това е впечатляващо признание от директора на една от водещите финансови институции в страната. Други агенции и техният персонал също са възприели крипто и блокчейн технологията, въпреки че изглежда всички те се застъпват за някакво ниво на регулация.

Изпълнителната заповед на Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед по-рано този месец, нареждаща на Министерството на финансите и други федерални агенции да проведат проучване за въздействието на криптовалутата върху икономическата стабилност и националната сигурност.

Директивата на Байдън стана реалност, тъй като много демократични законодатели, особено Елизабет Уорън от Масачузетс, изразиха притеснения, че криптовалутата може да бъде използвана за заобикаляне на санкциите на САЩ срещу Русия.

Като част от изпълнителния мандат, Министерството на финансите ръководи доклад за CBDC в консултации с министерството на правосъдието, търговията и държавата, както и Службата за управление и бюджет, вътрешна сигурност и директора на националното разузнаване, за да определят дали САЩ трябва да преследват дигитален долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.