НАЧАЛО Регулации

‘Имаме нужда от нови правила за крипто’ – Джером Пауъл

март 24, 2022 15:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Имаме нужда от нови правила за крипто’ – Джером Пауъл

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл подчерта в сряда, че технологичната трансформация е тук, за да остане във финансовия сектор и че ще са необходими нови регулации.

Пауъл разкри каква е представата за това как Съединените щати ще управляват пазара по време на презентация на срещата на върха за иновации на Bank of International Settlements относно цифровите валути на централната банка.

Дигиталната ера не беше взета предвид при създаването на нашите настоящи регулаторни структури”, каза служителят на Фед.

Ще има ревизии на настоящите закони и разпоредби, както и създаване на изцяло нови правила и структура, ако централните банки, стабилните монети и цифровите валути трябва да бъдат приложени”, каза той по време на дискусия на кръгла маса за CBDC на срещата на върха на BISI.

Не пропускай: Тайланд забранява транзакции с криптовалути

Пауъл коментира потенциални заплахи

Пауъл отбеляза, че нововъзникващите форми на цифрови пари, като криптовалути и стабилни монети, представляват заплаха за финансовата система на САЩ и ще наложат приемането на допълнителни мерки за защита на потребителите.

Той потвърди позицията си, че криптовалутата трябва да се придържа към предпоставката “същата дейност, същата регулация”. Той предложи регулиране на издателите на стабилните монети, като банките, през октомври 2021 г.

Стабилните монети функционират подобно на фондовете на паричния пазар. Те са подобни на банковите депозити… и е разумно да бъдат контролирани по подобен начин, същата дейност, същата регулация”, заключи той.

Не пропускай: Ето какво разкриват движенията на най-големите Биткойн инвеститори

Децентрализираните финанси в контекста на съществуващата финансова система

Въпреки това председателят на Фед призна, че разпределената технология и DeFi имат потенциал да подобрят ефективността на платежната система и да насърчат по-конкурентоспособен финансов сектор.

Това е впечатляващо признание от директора на една от водещите финансови институции в страната. Други агенции и техният персонал също са възприели крипто и блокчейн технологията, въпреки че изглежда всички те се застъпват за някакво ниво на регулация.

Изпълнителната заповед на Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед по-рано този месец, нареждаща на Министерството на финансите и други федерални агенции да проведат проучване за въздействието на криптовалутата върху икономическата стабилност и националната сигурност.

Директивата на Байдън стана реалност, тъй като много демократични законодатели, особено Елизабет Уорън от Масачузетс, изразиха притеснения, че криптовалутата може да бъде използвана за заобикаляне на санкциите на САЩ срещу Русия.

Като част от изпълнителния мандат, Министерството на финансите ръководи доклад за CBDC в консултации с министерството на правосъдието, търговията и държавата, както и Службата за управление и бюджет, вътрешна сигурност и директора на националното разузнаване, за да определят дали САЩ трябва да преследват дигитален долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене